Reff si Asociatii a asistat anul trecut clientii la tranzactii care au totalizat un miliard de euro, nivel similar cu cel din anul precedent, inregistrand insa un avans de 20% al veniturilor comparativ cu 2010, a anuntat casa de avocatura afiliata firmei de consultanta Deloitte Romania.
"2011 a fost un an excelent pentru practica noastra, care a inregistrat o crestere semnificativa a portofoliului de clienti si de proiecte reprezentative, cu mentinerea unui volum ridicat al tranzactiilor asistate in conditiile in care valoarea totala la nivel de piata s-a restrans fata de anul precedent. Avansarile privesc deopotriva zonele de practica care ne-au consacrat (M&A, banking, imobiliar), cat si arii in plina dezvoltare cum sunt energia, concurenta sau litigiile", a declarat, intr-un comunicat Alexandru Reff, partener Reff si Asociatii.

Cea mai mare parte a tranzactiilor din portofoliul societatii, respectiv 700 de milioane de euro, sunt pe domeniul serviciilor financiare, respectiv finantari, refinantari sau renegocieri de credite, noteaza Mediafax.

"Anul 2011 s-a mentinut in tendintele impuse de anul precedent, bancile continuand sa-si analizeze portofoliul de credite si accelerand procesul de restructurare a activelor cu probleme. Acolo unde este posibil, se incearca realizarea unor restructurari in afara procedurii insolventei (fie prin restructurarea creditelor, fie prin preluarea unor active), insa in continuare sunt multe situatii in care insolventa nu poate fi evitata", a spus Andrei Burz-Pinzaru, partener Reff si Asociatii si coordonator al practicii de drept bancar si piete de capital.

Casa de avocatura a asistat in 2011 fondul de investitii New Europe Property Investments la preluarea complexului de birouri Floreasca Business Park din Bucuresti. Valoarea tranzactiei a fost de peste 100 de milioane de euro.

De asemenea, Reff a acordat asistenta juridica Bank of Cyprus in finantarea companiei Nova Imobiliare in vederea dezvoltarii primei faze a centrului comercial Colosseum din Bucuresti.

Tot anul trecut, compania a asistat compania Fatrom in cadrul procesului de vanzare catre DSM Nutritional Products, consolidandu-si astfel portofoliul de tranzactii M&A, care a ajuns la un volum cumulat de peste 300 de milioane de euro in ultimul an.

In paralel, dinamismul industriei energiei si resurselor a generat mai multe mandate de consultanta juridica, cu precadere pe segmentul energiei regenerabile (dezvoltarea de microhidrocentrale, parcuri eoliene, tranzactii cu proiecte in dezvoltare).

"In contextul in care domeniul energiei regenerabile ia avant, cu siguranta ca numarul proiectelor de profil va creste si, implicit, presiunea aspectelor juridice aferente. Anticipand acest lucru, ne-am construit o echipa specializata care lucreaza deja la proiecte extrem de interesante si complexe din punctul de vedere al implicatiilor juridice", spun reprezentantii companiei.

In acest an, casa de avocatura a acordat consultanta juridica fondului New Europe Property
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri