Cristian David, fostul ministru al Internelor, a fost audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acuzatiile in dosarul in care este judecat sunt legate de faptul ca ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzau in favoarea unei persoane .

Fostul ministru Cristian David a fost citat, la aproape noua luni de cand dosarul in care este inculpat pentru luare de mita a fost trimis la ICCJ, pentru a da o declaratie in apararea sa. Suma de 500.000 de euro pe care ar fi primit-o, ar fi fost in schimbul unei interventii la prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dretpului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de catre Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Cristian David a sustinut, marti, in fata instantei ca "rechizitoriull DNA nu este bazat pe fapte, ci pe interpretari si ca acuzatiile nu sunt sustinute de probe", conform Mediafax.

Cristian David s-a plans ca denuntul a fost facut de un condamnat

"Nu se ia in considerare faptul ca denuntatorul Adrian Mladin (n.r. fostul primar din Jilava) a facut denuntul dupa condamnare", s-a plans David.

Adrian Mladin, fostul primar al localitatii Jilava, este condamnat in faza de fond, intr-un alt dosar, la sapte ani de inchisoare. Dosarul acestuia este pe rol la Curtea Suprema.

"Nu am avut nicio legatura directa sau indirecta cu Adrian Mladin. Nu am facut niciun fel de interventii pentru Mladin la prefectul din Buzau sau autoritatile locale. Nu am avut nicio implicare in procedurile de retrocedare. Nu am pretins nimanui nimic, nicio suma de bani care sa aiba legatura cu aceste retrocedari si nu am primit nimic.", a spus David.

Fostul ministru a facut precizari despre Valeriu Roger Nitescu, fostul sau sef de cabinet, care era in relatii de amicitie cu Mladin

"Arat ca in calitate de prieten si sef al lui Nitescu, i-am atras atentia ca afiseaza o opulenta nepotrivita in raport cu functia pe care o detine. Am aflat, impreuna cu alti colegi, ca a vandut niste terenuri. Discutiile erau colegiale, nu aveau caracter instigativ.<<Uite cu ce masina vine Nitescu la munca!>>, erau discutiile. Am avut o discutie cu el si mi-a spus despre relatiile sale financiare cu Mladin. M-a asigurat ca toate tranzactiile cu terenuri ce-i uneau erau legale", a explicat David.

Fostul ministru al Internelor a sustinut ca Nitescu l-a vizitat acasa, cu probleme de serviciu sau politice

"Judecator: Este posibil ca in perioada in care Nitescu spune ca v-ar fi vizitat si v-ar fi dat banii sa fi venit acasa la dumneavoastra? C.David: Este posibil ca Nitescu sa ma fi vizitat la domiciliu in perioada retinuta in rechizitoriu. Nu-mi aduc aminte ca menajera sa-mi fi spus ca m-ar fi vizitat cineva. Nu-mi amintesc ca in aceea perioada Nitescu sa-mi fi spus ca mi-a facut o vizita, dar nu m-a intalnit.(...) Nu am nicio explicatie de ce Nitescu ma indica pe mine ca si destinatar al sumei de 500.000 de euro, deoarece relatiile mele cu el erau bune si l-am ajutat in cariera. "

Cristian David a aratat ca, in calitate de ministru al Internelor, nu avea competente directe in procedura de retrocedare

"Nu am pretins si nu am primit nimic, niciun folos material, nici de la Nitescu, nici de la Mladin", a tinut sa precizeze David. Fostul ministru a aratat ca nu a purtat nicio discutie cu Cristinel Bigiu, privind o retrocedare de terenuri.

"Discutii in partid, privind numirea mea in functia de ministru, au fost purtate cu 24 sau 48 de ore inainte", a spus David.

Fostul ministru a fost arestat preventiv in acest dosar intre 22 ianuarie si 20 martie. In acelasi caz, mai sunt judecati Cristinel Bigiu, prefect al judetului Buzau, pentru spalarea banilor si Valeriu Roger Nitescu, seful de cabinet al lui David, acuzat de trafic de influenta, spalarea banilor si complicitate la luare de mita. In acelasi dosar, anchetatorii l-au trimis in judecata si pe Gheorghe Doloiu pentru spalarea banilor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri