Sport aristocratic si costisitor, dar, in acelasi timp, extrem de popular, tenisul de camp poate fi practicat la orice varsta. Cei pasionati trebuie sa-i aloce cateva mii de lei pe an, cheltuieli care includ achizitionarea echipamentului si a accesoriilor necesare. Daca dispuneti de un teren cu o suprafata generoasa, aproximativ 18x36 metri, dar si de o suma generoasa, puteti sa va amenajati propriul spatiu de joc, unde sa va destindeti in orele libere.

La achizitionarea rachetelor, trebuie sa aveti in vedere forma cadrului, lungimea manerelor si suprafata racordajului, dar si materialul din care este confectionat terenul de joc. Pe terenurile de iarba sau de zgura sunt preferate rachetele cu un cadru alungit, iar pentru terenurile rapide, artificiale, aveti nevoie de rachete cu un cadrul rotunjit, care permit un joc mai lent. O racheta cu un cadru alungit, ingust si cu o suprafata mai mare a racordajului este destinata in general femeilor si incepatorilor. Acest model are manere lungi pentru o priza dubla (cu ambele maini), pentru loviturile cu rever si pentru forehand. Rachetele cu un cadru rotunjit, scurt, cu suprafata mai mica a racordajului sunt ideale pentru barbati, in jocul gen serviciu - voleu, agresiv, rapid, in forta, cu lansari puternice.

In functie de model si de marca, pretul rachetelor variaza intre 340 de lei, racheta YONEX RQ Ti Power din grafit/titanium, care cantareste aproximativ 300 grame, si 1.130 de lei, modelul Wilson nCode n3, realizata din Hyper Carbon, cu greutatea de 250 grame, neracordata. Ceva mai ieftin, 860 de lei, este modelul Prince TT Rebel cu lungimea de 27 inch si o greutate de 300 g, neracordata.

La pretul de 600 de lei, puteti cumpara modelul de racheta Babolat Pure Drive Team, cu greutatea de 300 g, lungime 685 mm si suprafata de 100 inch patrati. Mingile de tenis au preturi cuprinse intre 20 si 75 de lei. Puteti alege modelul de minge presurizata, cu suprafata tratata impotriva scamosarii, sau modelul depresurizat, cu rezistenta sporita la uzura. Racordajele pentru racheta au preturi ce variaza in functie de grosimea firului. Astfel, cele de 1,30 mm costa aproximativ 120 de lei, iar racordajul Wilson Enduro Gold are pretul de 163 lei.

Atentie la picioare!

De asemenea, incaltamintea trebuie aleasa cu grija. Puteti opta pentru modelul de pantof universal, destinat oricarei suprafete de joc, unul pentru indoor sau un model pentru jocul pe zgura. Pretul pantofilor sport marca Wilson variaza intre 132 de lei - pentru indoor si 420 de lei - modelele pentru zgura. La pretul de 280 de lei gasiti pantofi pentru tenis model Fantom navy, confectionati din material sintetic. 175 de lei costa pantofii de tenis pentru femei, model Advantaje Club, din piele, recomandati pentru orice suprafata de joc. Ciorapii sau sosetele Wilson, albi, negri sau alb cu gri costa aproximativ 12 lei/perechea.

Multe, marunte, dar importante

La capitolul accesorii sunt incluse mansetele, care au preturi cuprinse intre 20 si 30 de lei, simple sau cu dubla largime, si bentitele care costa aproximativ 15 lei. Prosoapele pentru tenis au preturi cuprinse intre 45 si 50 de lei, iar pretul sepcilor variaza intre 30 si 35 de lei. Modelul Team Wilson Flexseam costa 45 de lei. Pentru transportul echipamentului si accesoriilor aveti nevoie de o geanta sau de un rucsac. Modelele Wilson costa intre 100 si 300 de lei. La pretul de 220 lei puteti cumpara o geanta Prince Termobag LIMITED Triple 300, iar 167 lei costa modelul Prince Force triple 300. Textura speciala care absoarbe transpiratia palmelor si asigura o priza excelenta este gripul (masonul care se infasoara pe manerul rachetei). In functie de grosime, gripurile Wilson au preturi cuprinse intre 20 si 30 de lei.

Muschi financiari, ca sa ai un teren dotat

Pentru amenajarea terenului de tenis, aveti nevoie de echipamente speciale: fileu, stalpi pentru fixarea acestuia, banda de mijloc pentru fileu, covor pentru nivelat zgura, perie si ancora pentru linii, perie pentru teren, nivelator pentru plasa, roler, tavalug si un scaun pentru arbitru. In functie de marca si de grosimea texturii, fileele au preturi cuprinse intre 746 si 840 de lei, stalpii din aluminiu, de forma patrata sau rotunda, costa aproximativ 1.300 de lei/perechea, iar stalpii inaltatori de fileu au pretul de 160 de lei/perechea. Pentru periile de teren din aluminiu veti plati aproximativ 800 de lei, iar pentru periile de linii - 140 de lei. Un tavalug cilindric si un roler pentru absorbit apa de pe terenul sintetic costa 3.200, respectiv 5.000 de lei. Scaunul arbitrului are pretul de aproximativ 1.700 de lei.

Tenis Mall Calea Mosilor nr. 268
www.hypersport.ro
www.price.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri