In zilele caniculare, ochelarii de soare sunt un accesoriu indispensabil. Pe intreaga perioada a verii, ochii sunt extrem de expusi radiatilor ultraviolete (UV), iar fara o protectie adecvata cristalinul va suferi leziuni care, in timp, pot duce la aparitia cataractei. De aceea, lentilele ochelarilor trebuie sa fie de buna calitate, sa aiba culori inchise si un factor de protectie solara UV ridicat.

In 2006, la moda sunt ochelarii cu rame albe, rosii, visinii sau negre. Insa forma acestora trebuie aleasa obligatoriu in functie de cea a fetei. Vara aceasta se poarta inca modele clasice, dar stilul retro este in mare voga. Pe piata romaneasca exista zeci de branduri de calitate. Preturile acestora variaza in functie de gradul de protectie pe care-l ofera lentilele. In designul ochelarilor, un rol important are, de asemenea, si culoarea lentilelor. Paleta lor cromatica poate contine mai multe nuante ale aceleiasi culori.

Asadar, lentilele se impart in patru categorii: deschise (pentru vant si ceata), de interior (pentru lumina de intensitate medie), pentru lumina puternica si foarte puternica. Din magazinele de firma, puteti alege ochelarii de soare ai unor renumite case de moda, printre care Gucci - la preturi cuprinse intre 400 si 750 de lei, Giorgio Armani - la 500-730 lei, Christian Dior - intre 500 si 850 de lei, Emporio Armani - intre 450 si 550 lei, Dolce & Gabbana - intre 250 si 700 de lei, Roberto Cavalli 700-1.150 lei, Prada - intre 660 si 730 lei, Versace - intre 590 si 700 lei, Valentino intre - 700 si 800 lei sau Ray Ban - intre 300 si 500 de lei. La mare cautare sunt magazinele care comercializeaza ochelari de firma (Ray Ban, Dolce & Gabbana sau Vogue) cu bratele batute la exterior cu cristale Swarovski sau perle, ori cu diverse gravuri.

Vedere muzicala

In ultimul timp, ochelarii de soare au adoptat chiar formule media din ce in ce mai avansate: ochelarii de soare cu MP3, cei cu bluetooth sau cei care sunt dotati cu ambele functii fac furori. In afara de faptul ca ramele acestora sunt foarte elegante, iar lentilele apara ochii de razele soarelui, va puteti bucura, timp de cateva ore, de melodiile stocate intr-o memorie incorporata. Mai mult, puteti vorbi la telefon in timp ce conduceti, fara sa ridicati mainile de pe volan.

De pilda, modelul de ochelari Sunsky player 256 MB S - MP3 - 3010 care suporta formatele MP1, MP2, MP3 si WMA costa aproximativ 350 de lei. Acestia au in meniu si functiile de afisare a versurilor odata cu muzica, functie A-B replay, voice-recording/replay, inregistrare si salvare in format WAV sau ACT, sunt dotati cu display in 13 limbi si radio FM cu cautare manuala sau automata. Totodata, dispun de un egalizator cu sapte moduri presetate: normal, rock, pop, classic, soft, jazz si bass.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri