Motocicletele sunt alegerea optima pentru a te relaxa, a-ti injecta putina energie in viata sau pur si simplu pentru a impresiona. Ce imagine este mai puternica si tipic americana decat Peter Fonda pe un chopper in filmul Easy Rider ?
Libertatea, viteza si spiritul rebel pe care aceste vehicule pe doua roti le ofera au atras cumparatori din toate mediile sociale. Nu mai exista ideea preconceputa ca numai cei care se imbraca in piele si fac parte din gasti conduc motociclete. Oameni de afaceri, vedete sau studenti care vor sa se distreze, cu totii sunt atrasi de motoare ca mijloc preferat de transport.

Daca te gandesti sa iti cumperi o motocicleta, poti alege unul din urmatoarele 6 modele, varf de lance in clasa lor, fiecare la un pret mai mic de 10.000 de dolari pe piata din SUA. Trei dintre ele sunt motociclete sport, cu performante impresionante in materie de viteza maxima, acceleratie si comportament sportiv. Celelalte trei sunt cruiser-e, mai potrivite pentru mersul in oras sau pentru plimbarea pe drumuri montane, ceva mai grele decat o motocicleta sport si construite pentru plimbare.

MOTOCICLETE SPORT

KAWASAKI NINJA ZX-9R 2003kawasaki

Un model sport modern care poate face ravagii pe un circuit de curse dar care insa, in acelasi timp, este confortabil si in traffic, a fost dezvoltat de Kawasaki in ZX-9R. La urcarea in saua acestui bolid, primul lucru care se simte este pozitia foarte confortabila de condus si aspectul aerodinamic care confera o protectie foarte buna impotriva vantului chiar si la 100 km/h.

Motocicleta este prevazuta cu un spatar detasabil care poate face condusul mai confortabil petnru sofer dar si cu centuri de siguranta din piele pentru ca un eventual pasager sa poata calatori in conditii optime.

Motorul cu 16 valve racit cu lichid confera performante incredibile in special la viteze medii si mari iar motocicleta este capabila de performante foarte bune in ceea ce priveste manevrabilitatea.

Kawasaki a facut din acest model unul si mai atractiv prin introducerea sistemului de rulare UNI-TRAK si a unui set-up impotriva socului de exceptie, care permite un control bun pe orice suprafata de rulare.

Elemente distinctive: Sistemul K-TRIC (sistem de control al injectiei) care, pe baza unui microprocesor pe 16 biti permite ajustarea parametrilor de functionare ai carburatorului si ai injectiei pentru un raspuns excelent la acceleratii si schimbari puternice de turatie.

Cine conduce aceasta motocicleta: Este recomandata motociclistilor cu experienta care se pot bucura din plin de ceea ce Kawasaki ZX-9R ofera. Un business-man de succes la varsta de 30 de ani poate fi atras de ea, intrucat combina stilul cu substanta.

SUZUKI KATANA 750suzuki

Luand in considerare pretul, aspectul si puterea, putine motociclete se apropie de acest Suzuki Katana. Corpul motocicletei a suferit un proces de redesign pentru a-i conferi un aspect atractiv, in timp ce motorul de 4 cilindri are aceleasi performante de exceptie pe sosea.

Valvele puternice de admisie si evacuare contribuie la o buna manevrabilitate a acestei motociclete si se imbina perfect cu aspectul sportiv conferit de farurile alungite. Carburatoarele Mikuni de 36 mm si camera de combustie Twin Swirl contribuie la un raspuns bun la schimbarile de turatie fara insa a trezi vecinii cu zgomotul motorului.

Discurile de frana fata si cel spate, ambele de marimi impresionante fac ca motocicleta sa opreasca aproape instantaneu. Luand in considerare si bordul foarte bine pus la punct, Suzuki Katana poate si considerata una din cele mai versatile motociclete disponibile.

Elemente distinctive: Designul compact, stopurile si saua.

Cine conduce aceasta motocicleta: Un motociclist novice se va indragosti de aceasta motocicleta. Este usor de manevrat si nu este obositoare pentru ochi si incheieturile mainilor, intrucat schimbarea vitezelor este foarte facila. De aceea, cei ce se suie pentru prima data in saua unei motociclete, fie ei tineri sau mai in varsta, sunt principalii cumparatori ai motocicletei Katana 750.

2003 APRILIA RS250aprilia

O adevarata motocicleta de curse la origine, aceasta superba motocicleta poarta cu onoare numele Aprilia. Cu o greutate de 134 kg cu rezervorul gol, este cu mult mai usoara decat competitorii ei. Acest lucru face ca demarajul cu Aprilia RS250, cu doi cilindri si un motor de 62 cai putere sa fie o reala placere.

Intrucat este o motocicleta care provine din modelul de curse, motociclistii au parte de un sistem de suspensie ajustat, un pachet de monitorizare a parametrilor motorului si facilitati de distributie a puterii in viraje. Singurul lucru care nu o face sa semene cu o motocicleta de curse este pretul sau extrem de atractiv.

Elemente distinctive: Fara nici un dubiu, modelul RS250 are parte de o finisare exceptionala. Fiecare milimetru din sasiul de aluminiu este ajustat pentru performante aerodinamice optime. Astfel, motocicleta este construita pentru a canaliza curentii de aer, a bloca vantul si a atrage privirile.

Cine conduce aceasta motocicleta: Daca te pasioneaza senzatia curselor de motociclete, atunci aceasta Aprilia este modelul potrivit. Desi perfecta pe strada sau in oras, pasionatii de adrenalina vor aprecia ce poate sa faca modelul RS250 pe o pista de curse.

CRUISER-E

2003 HARLEY-DAVIDSON XL 1200C SPORTSTER 1200 CUSTOMharley

O lista a celor mai competitive motociclete nu ar fi completa fara un reprezentant al marcii Harley Davidson. Remarcabile pentru puterea si tinuta lor de drum, motocicletele Harley Davidson sunt incoronate ca regi ai clasei lor. Aceasta editie aniversara - cu ocazia implinirii a 100 de ani de existenta a marcii a modelului Sportster duce mai departe cu succes traditia Harley. Daca vopseaua in doua tonuri a modelului nu este suficient de atragatoare, un test cu aceasta motocicleta va scoate in evidenta o manevrabilitate de exceptie si un cuplu motor fantastic.

Incoronat cu elemente mecanice reprezentative, precum un superb ambreiaj placat, acest Sportster este in acelasi timp confortabil ca o canapea din sufragerie, eliminand vibratiile specifice altor motociclete cruiser.

Elemente distinctive: Pentru a sarbatori aniversarea a 100 de ani de existenta a marcii, Harley Davidson a facut disponibile foarte multe imbunatatiri cum ar fi medalioanele de pe motor, placutele de inmatriculare personalizate, emblemele de pe sa, etc. Evident, fiecare dintre acestea este confectionat din materiale de cea mai buna calitate.

Cine conduce aceasta motocicleta: Un gentleman distins este profilul ideal al posesorului unui Harley Davidson Sportster clasic. Performantele acestui cruiser si aerul sau distins permit oricarei persoane cu stil sa se potriveasca perfect in ambianta creata.

2004 BMW R 1150 Rbmw

Daca esti un om al rezultatelor, aceasta motocicleta este idealul tau. Varianta 2004 este mai supla decat modelele anterioare, renuntant la unele accesorii nefolositoare pentru a inspira o imagine curata, demna de un performer de talia BMW-ului. Aspectul, o imbinare intre aspectul unui cruiser si cel al unei motociclete sport este unul clasic pentru gama BMW.

Energia care a fost economisita prin aspectul sau a fost adaugata in performantele motocicletei. Motorul de 1085cc dezvolta 80 de cai putere si un cuplu motor de exceptie. Pozitia in sa poate fi fie una sport, pentru viteza, fie una mai sobra si mai relaxata, specifica cruiser-elor. In plus, motocicleta este recunoscuta pentru faptul ca este usor de intretinut, beneficiind de sistemul de management al motorului Motronic si de discuri de frana triple.

Elemente distinctive: BMW este faimos pentru performantele sale. Modelul R 1150 R are o manevrabilitate de exceptie care nu da gres niciodata. Aceasta se datoreaza si sistemelor de suspensie fata si spate Telelever and Paralever cu care este echipata motocicleta.

Cine conduce aceasta motocicleta: Acest model este atat de bine construit incat atat incepatorii cat si soferii cu experienta se pot bucura din plin de el. In special tinerii profesionisti care vor sa adauge noii cariere o calatorie de calitate se pot bucura de modelul R 1150 R.

2004 YAMAHA V STAR 1100 SILVERADOyamaha

Distinctiva, gratie unui sasiu coborat, unui geam de protectie adaptabil si scaunelor decorate, acest model Yamaha este unul demn de luat in serios. El ofera nu doar o un aspect foarte bun ci si performante de exceptie gratie motorului de 1063 cc.

Gratie furcii lungi si a cauciucurilor standard putin mai moi, curbele sunt usor de abordat si controlat, chiar si atunci cand motocicleta este impinsa la limita. Suspensia fata telescopica amortizeaza orice neregularitati ale soselei, in timp ce in spate centrul de greutate al motocicletei este coborat pentru o manevrabilitate sporita.

Din punct de vedere estetic, modelul Silverado nu ar fi putut arata mai bine, beneficiind de un cauciuc fata de 16 inci, aripi de otel, un far cu halogen cromat si ghidon lat. La fel ca si Honda VTX 1300, impresioneaza prin aspectul retro.

Elemente distinctive: Elementele specifice confortului oferite de Silverado, precum turometrul montat pe rezervor si gentile de piele laterale. Desi nu extrem de sofisticate, aceste elemente vin sa faca inca si mai placuta calatoria cu Yamaha.

Cine conduce aceasta motocicleta:Veteranii cu spirit tanar care cauta sa iasa din monotonie vor aprecia manevrabilitatea motocicletei, energia sa precum si aspectul clasic.

In cautarea aventurii.

Pasionatii in cautarea unui mod unic si atragator de a merge prin oras, pe sosele sau chiar pe pistele de curse pot lua in serios oportunitatea achizitionarii uneia din motocicletele prezentate mai sus. Fiecare dintre ele are performante de exceptie si a trecut prin numeroase teste, astfel incat sa fie potrivite pentru doza zilnica de stil si adrenalina. Sfatul nostru este sa va urcati in sa, sa va puneti casca si sa testati unul din modelele BMW, Suzuki, Harley, Kawasaki, Yamaha, sau Aprilia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri