Continuam seria inceputa in urma cu o saptamana, privitoare la principalele aspecte care trebuie luate in considerare in cazul negocierii pachetelor salariale.
6. FII CAT MAI CORECT !

Corectitudinea este cea mai puternica arma. Trebuie sa justifici fiecare cerere in raport cu acest element deosebit de important. De exemplu, daca angajatii companiei respective au parte de tichete de masa, este corect sa primesti si tu. Intelegerea importantei pe care o joaca elementul corectitudine in arta negocierii poate face diferenta intre succes si esec.

7. FOLOSESTE INCERTITUDINEA IN AVANTAJUL TAU !

Inainte de a face vreo oferta, o companie testeaza de obicei care ar fi limita care te-ar face sa accepti jobul. Cu aceasta informatie, potentialul angajator va sti care este pachetul minim pe care il poate oferi. Daca divulgi prea multe informatii, este posibil sa obtii mai putin decat ai fi putut primi. Nu divulga salariul tau curent sau avantajele care te-ar face sa renunti la jobul actual. Daca nu stie aceste lucruri, angajatorul va veni cu cea mai buna oferta. Atunci cand ai de-a face cu agentii de recrutare s-ar putea sa trebuiasca sa divulgi salariul. Si in acest caz, trebuie sa prezinti situatia in cel mai avantajos mod cu putinta.

8. FII CREATIV !

Ia in considerare valoarea intregului pachet salarial. Daca esti creativ si stii ce sa propui, poti obtine ceea ce vrei intr-un mod care sa fie acceptabil pentru companie. Trebuie sa gasesti de asemenea modalitati de a trata prin care sa-ti retragi unele cerinte care ar putea fi problematice pentru companie, in schimbul altora pentru care compania dispune de mai multa flexibilitate.

9. CONCENTREAZA-TE PE SCOPURI, NU PE A CASTIGA !

De multe ori, in negocieri, a castiga devine mult mai important decat a-ti indeplini scopurile. Este important sa nu-l faci pe viitorul tau sef sa simta ca a pierdut. Nu ai castigat mare lucru daca il indepartezi in timpul negocierilor.

10. REALIZEAZA CAND TREBUIE SA RENUNTI LA TOCMEALA !

Un mod sigur prin care poti pierde tot este lacomia. Exista un moment in fiecare negociere cand obtii tot ce ai fi putut obtine in situatia respectiva. Daca esti perceput ca lacom si nerezonabil nu ai prea multe sanse de reusita. Si chiar daca vei fi angajat, acest lucru iti va dauna in viitor. Urmeaza poate cea mai importanta regula!

11. NU UITA CA ANGAJAREA PRESUPUNE O RELATIE PERMANENTA !

Negocierile de salariu sunt doar inceputul carierei tale intr-o anumita companie. Daca obtii prea putin vei fi dezavantajat cat timp vei lucra acolo. Daca insisti prea mult iti vei strica aceasta relatie inca de la inceput.


Intelegerea aceste principii te vor ajuta sa negociezi in mod eficient termenii noului tau job. Dupa angajare, fa-ti datoria in mod corect si cauta in permanenta noi provocari. Daca iti vor fi atribuite noi responsabilitati si iti vei dezvolta calitatile, vor exista noi situatii in care vei putea negocia noi avantaje.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Management »



Setari Cookie-uri