Ca urmare a unei catastrofe precum cea produsa de cutremurul din Japonia, avem nevoie de un stat paternalist care sa acorde asistenta oamenilor in situatiile de urgenta? Vezi un posibil raspuns pe unul din blogurile recomandate de wall-street.ro.
Dan Dragomir scrie despre faptul ca IBM marcheaza 100 de ani de la infiintarea companiei. “Istoria IBM este mereu aceeasi: primul manager femeie, primul manager de culoare, primul computer produs in serie, prima masina de tradus limbi straine, masina de scris electronica, primul procesor, tehnologie pentru NASA - pe Luna in 1969 si tot asa mai departe. Baze de date in 1971, primul computer portabil in 1975, RISC, primul PC. Anii '90 aduc ThinkPad, DeepBlue, focus mai mare pe client. Apoi, decizia spectaculoasa si cotroversata de a renunta la divizia de PC-uri. Dar afacerile au continuat sa creasca, scrie bloggerul.

Computerblog scrie despre faptul ca Nvidia a lansat solutia de procesare vizuala Quadro 2000D, proiectata pentru uzul in imagistica medicală, pentru a mari acuratetea şi viteza de diagnosticare.

Pe blogul businessday.ro puteti citi o analiza a felului in care a evoluat intre 1970 si 2010 economia Japoniei, a doua din lume pana cand anul trecut a fost depasita de China.

“Timp de peste 30 de ani, Japonia a fost a doua economie a lumii, dar anul trecut a fost depasita de China, o tara cu o populatie de zece ori mai mare. Cum arata insa principalii indicatori economici ce caracterizeaza economia japoneza si cum au evoluat acestia in ultimii 40 de ani?”

Razvan Pascu publica un interviu cu Dragos Anastasiu, presedintele companiei de transport rutier Eurolines.

“Daca a meritat? Eu am un principiu: “ai voie sa te uiti in spate, dar nu ai voie sa regreti nimic”, prin urmare raspunsul este unul singur, a meritat. Pentru ca daca tot stai sa te gandesti “ce ar fi fost daca” … nu ajungi nicaieri”, afirma Anastasiu intrebat daca a meritat sa renunte la medicina, specializarea din facultate, pentru o afacere in transporturi.

Andreea Paul Vass scrie despre ce insemna extinderea flexicuritatii, adica principiul care impaca pretentiile angajatorilor cu cele ale angajatilor, imbinand flexibilitatea si securitatea pentru lucratori si companii.

Consilierul premierului Emil Boc publica cateva concluzii extrase din raportul „Extending flexicurity – The potential of shirt-time working schemes”, publicat in anul 2010 de European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions.

O insemnare interesanta pe Manafu.ro: presa scrisa are nevoie de idei noi de advertising pentru a-si dovedi utilitatea si creativitatea. O idee vine de la Volkswagen. Marca a plasat o reclama in cele mai cunoscute publicatii norvegiene, oferind cititorilor ocazia de a testa efectiv cateva din inovatiile sale. A fost insa nevoie si de o aplicatie mobile. Vedeti mai sus ce a iesit.

Top 15 site-uri in Romania, pe bune, asa se numeste un post de pe blogul lui Dragos Stanca. Adica tinand cont de toate sursele de masurare disponibile si acreditate de piata, plus o ponderare care sa le aduca la un numitor comun. Pe scurt, Facebook se apropie cu viteza de Yahoo si lasa in urma, fluierand, HI5. Alaturi de mai “batranul” Trilulilu, TPU e singurul proiect romanesc lansat in ultimii ani care conteaza cu adevarat in lupta cu “greii” industriei. Alte observatii va las pe voi sa le faceti, daca e cazul.

"Aseara, la sfarsitul conferintei sale Libertarianism from A to Z, Jeffrey Miron a fost intrebat cum ar face fata un stat minimal (de genul celui existent la sfarsitul secolului al XVIII-lea in SUA) unor catastrofe precum cea produsa de cutremurul din Japonia", scrie profesorul universitar Bogdan Glavan pe blogul logec.ro. Ipoteza din spatele intrebarii este, bineinteles, ca avem nevoie de un stat paternalist care sa acorde asistenta oamenilor in situatiile de urgenta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri