Noua serie din desenul animat \'Ice Age\', precum si succesul serialelor trustului media News Corp., au majorat profitul companiei cu 19% in ultimul trimestru fiscal
News Corp. a dat astazi publicitatii rezultatele financiare aferente perioadei aprilie-iunie 2006, trimestrul patru fiscal al companiei, precum si rezultatale consolidate pentru anul fiscal 2006. Astfel, gigantul media condus de Rupert Murdoch a inregistrat 852 milioane de dolari profit in Q4, in crestere cu 19% comparativ cu 717 milioane de dolari in perioada similara 2005, titreaza Forbes. Performanta financiara buna din ultimul trimestru fiscal al companiei este datorata vanzarii unui grup de statii radio din Olanda si Germania, tranzactie care a adus in conturile companiei 134 milioane de dolari.

Rezultatele News Corp. pentru intreg anul fiscal au fost de asemenea mai bune, compania raportand un profit net de 2,3 miliarde de dolari la venituri de 25,3 miliarde de dolari, comparativ cu 2,1 miliarde profit si 23,86 miliarde de dolari venituri in urma cu un an. Cresterea de la an la an este datorata box office-urilor 'Ice Age: The Meltdown' si 'X-Men: The Last Stand', dar si rezultatelor foarte bune inregistrate de divizia TV a trustului media. Spre exemplu, productia "Ice Age" a costat 80 milioane de dolari in timp ce incasarile s-au ridicat la aproximativ 650 de milioane de dolari, mai mari decat incasarile celei de a treia serii "X-Men" care a adunat 440,8 milioane de dolari.

Astfel, divizia producatoare de filme a inregitrat o crestere spectaculoasa de 86% a profitului in anul fiscal 2006, in timp ce divizia de televiziune a crescut in materie de profitabilitate cu 17%. Rezultatele din anul fiscal 2006 demonstreaza dinou capacitatea News Corp. de a inregistra rezultate financiare foarte bune, a declarat presedintele companiei, Rupert Murdoch.

Acesta a adaugat ca in viitor News Corp va cauta noi modalitati de a isi mentine cresterea, Internetul reprezentand o speranta in acest sens. Singura divizie care a incheiat anul inpierdere a fost cea de print, care a pierdut 33% comparativ cu perioada similara din 2005, publicatiile grupului din Marea Britanie inregistrand cea mai mare pierdere din grupul media.

News Corp. si-a facut publice rezultatele dupa inchiderea bursei, ultima cotatie a actiunilor companiei fiind de 20,19 dolari, in crestere de 2%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri