Desi sunt mai zgarciti decat femeile atunci cand vine vorba de ingrijirea personala, tot mai multi barbati au inceput sa dea bani pe manichiura, pedichiura sau chiar epilat.
Cifra de afaceri a unui salon cosmetic masculin ajunge la 7.000 de euro pe luna.

Alaturi de saloanele pentru femei, care pun la dispozitia clientelor diferite servicii de ingrijire si infrumusetare, cum sunt: manichiura, pedichiura, epilat, vopsitul parului, masti pentru ten, masaj de relaxare, de tonifiere, reflexoterapie, shiatsu etc., s-au infiintat si saloane speciale pentru barbati. "Aceasta idee mi-a venit acum aproape trei ani. Exista cerere si nu exista oferta", a spus Cristian Dudeanu, patronul unui salon cosmetic exclusiv pentru barbati.

PRETURI.

"Barbatii sunt mai zgarciti decat femeile. Nu accepta ca si ei au nevoie de ingrijire", a precizat Dudeanu. Clientii care vor sa aiba o manichiura perfecta trebuie sa scoata din buzunar aproape 200.000 de lei, iar pentru pedichiura vor plati 300.000 de lei. O sedinta de masaj, de o ora, costa intre 450.000 si 950.000 de lei. Pretul variaza in functie de tipul masajului, care poate fi de relaxare, de intretinere si tonifiere, de recuperare etc. Pretul unui tuns variaza de la 170.000 - 350.000 de lei pentru schimbarea look-ului. Un tratament cosmetic costa intre 600.000 si 1.000.000 de lei, iar pentru ca tacamul sa fie complet, un epilat costa intre 70.000 si 350.000 de lei. "Avem in medie 20 de clienti pe zi. Strainii care vin la noi au inceput sa isi aduca si prietenii, astfel numarul clientilor nostri este in crestere de la zi la zi", a declarat Mihai Zlotea, hair stylist la un salon dedicat barbatilor. Cum la o vizita la salonul de frumusete un client scoate din buzunar cel putin 500.000 de lei, cifra de afaceri lunara a unui astfel de salon ajunge la circa 7.000 de euro pe luna.

COMPETITIE.

Concurenta este inca timida pe aceasta piata. In Capitala sunt doar doua astfel de saloane, culmea, situate la distanta de 500 de metri unul fata de celalalt. "In saloanele exclusiv pentru barbati, acestia pot discuta despre ce ii pasioneaza cel mai tare pe ei: femei, fotbal, afaceri, masini etc.", spune Cristina Dudeanu, angajata a unui salon cosmetic. Clientul are acces la bar gratuit. Ei pot servi ceai, apa plata sau minerala, cafea si suc. "Incercam sa ii facem sa se simta cat mai bine. Spatiul micut ne ajuta foarte mult sa cream o atmosfera cat mai placuta", adauga aceasta.

CLIENELA.

Principalii clienti ai acestor saloane sunt strainii. "Romanii au inceput sa vina si ei, adica au inceput sa se ingrijeasca. Cei mai multi sunt oameni de afaceri. Numarul persoanelor care ne trece pragul creste de la an la an", a declarat Cristian Dudeanu. Saloanele functioneaza pe baza de programare, insa sunt primiti si cei considerati "urgente". "Acest lucru se datoreaza needucarii barbatilor de a-si face programare la un salon exclusiv pentru barbati", spune Dudeanu.

MENTALITATE

"Este foarte important sa faci primul pas, adica sa treci pragul unui asemenea salon. Am intalnit baieti care nu intra intr-un asemenea salon de frica sa nu se auda. Daca ai manichiura facuta sau daca esti epilat, nu inseamna ca ai probleme de personalitate. Si pana la urma de asta profita inclusiv partenera de viata" - Mihai, student, stripper in timpul liber
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri