Discovery Communication a anuntat ca planuieste achizitionarea a 25% din actiunile unuia dintre principalii actionari ai grupului, Cox Communication, pentru suma de 1.275 miliarde dolari.
Travel Channel, care se afla deja in 88 milioane de case din intreaga lume, se va muta in curtea Discovery Communications, pentru a deveni parte a Cox Communications. Mutarea este parte a unei intelegeri intre Discovery si Cox, intelegere care valoreaza 1.275 miliarde dolari, platiti cash. In urma tranzactiei, Cox obtine toate drepturile asupra Discovery Travel Media Group, inclusiv Travel Channel, Travelchannel.com si Antenna Audio.

Reprezentantii Discovery au anuntat ca tranzactia se va incheia la mijlocul lunii mai. Travel Channel este gazda programelor "Anthony Bourdain: No Reservations" si "1,000 Places to See Before You Die" .

Astfel, Discovery va avea de acum incolo doi actionari in loc de trei, dintre care Discovery Holding Co. cu un procent de 66% din actiunile companiei si Advance/Newhouse, cu 33%. "Tranzactia propusa va simplifica destul de mult structura de actionariat a Discovery, si ii va oferi cu siguranta o strategie mai flexibila, a declarat David Zaslav, presedinte si CEO al Discovery Communications.

Reteaua Discovery Communications include posturi precum Discovery Channel, TLC, Animal Planet si Discovery Health. Discovery Communications Inc. este detinuta de catre Discovery Holding Company.

Cox Communications este o companie de comunicatii de tip multi-service broadband si de divertisment, cu mai bine de 6 milioane de clienti rezidentiali si comerciali.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri