Pentru prima data de la punerea bazelor retelei de publicatii locale, Media Pro este pe cale sa achizitioneze un ziar. Cotidianul Ziarul de Iasi si Publimedia International, compania de publishing a Media Pro, se afla in tratative avansate care vor aduce publicatia locala in proprietatea trustului condus de Adrian Sirbu. Media Pro a mai lansat luna aceasta un saptaminal local, SIBIANUL.

In urma cu citeva zile, redactorii cotidianului Ziarul de Iasi au fost anuntati ca, in curind, publicatia la care lucreaza va face parte din trustul Media Pro. Dragos Stanca, directorul general al Publimedia, a infirmat incheierea tranzactiei, in timp ce redactorul-sef al Ziarului de Iasi, Toni Hritac, a afirmat ca discutiile sint deja foarte avansate.

Tranzactia urmeaza sa se realizeze intre Publimedia si detinatorii pachetului majoritar (54a) de actiuni al ziarului: Andi Lazescu, Cezar Caluschi si doi oameni de afaceri ieseni. Acestia au cumparat cele 54a din actiuni anul trecut, de la intemeietorii publicatiei, Toni Hritac, Dan Radu si Gabi Rusu. Dintre acestia, Dan Radu a devenit, la sfirsitul anului trecut, unul dintre publisherii generali ai Publimedia, ocupindu-se de dezvoltarea retelei de ziare locale a companiei. Restul de 46a din actiunile Ziarului de Iasi vor ramine in posesia lui Andi Lazescu si a lui Cezar Caluschi.

Toni Hritac a declarat, pentru Evenimentul zilei, ca achizitionarea publicatiei de catre Media Pro ar prezenta un avantaj deoarece sansa unui ziar local de a se impune pe piata este foarte limitata in comparatie cu o publicatie care se bucura de sprijinul unui trust de presa.

Experiente si istorii

Publimedia editeaza la aceasta ora sapte ziare locale: cinci saptaminale (Cluj, Timis, Bihor, Iasi, Sibiu) si doua cotidiene (Cluj si Hunedoara). Singurele esecuri ale trustului in ceea ce priveste publicatiile locale sint Aradeanul si Brasoveanul, inchise in urma cu citiva ani. Publimedia mai detine Ziarul Financiar, BUSINESS Magazin, PRO TV Magazin, ApropoTV, Descopera, go4it, ProMotor, D.sign, Acasa TV si Ziarul de Duminica. In colaborare cu Attica Media (Grecia), Publimedia, prin intermediul PBR Publishing, mai editeaza la aceasta ora revista Playboy si se pregateste sa lanseze, in luna octombrie, Maxim, o publicatie lunara dedicata, de asemenea, exclusiv barbatilor.

In cazul in care tranzactia cu Ziarul de Iasi va fi perfectata, va fi pentru prima data cind Publimedia cumpara o publicatie. Pina acum strategia companiei a fost lansarea de titluri noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri