eJobs se alatura Bergenbier si Organizatiei Barbatilor din Romania in sustinerea initiativei legislative pentru instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Barbatului si declararea Zilei Femeii (8 martie) si Zilei Barbatului ca sarbatori legale.
In perioada 18-25 aprilie 2008, eJobs a realizat un poll in urma caruia a reiesit ca romanii sunt nemultumiti de numarul de zile libere legale de care dispun pe parcursul unui an. Peste 77% dintre participantii la cercetare considera cele 28 de zile drept insuficiente, iar peste 74% stiu ca situatia din Romania e mult mai proasta decat in alte tari din Europa.

„eJobs este un brand care militeaza pentru relatii reciproc avantajoase intre angajati si angajatori.
Asculta intotdeauna ceea ce isi doresc angajatii si este atent la ceea ce ofera angajatorii. In acest sens, am desfasurat poll-ul: sa aflam ce isi doresc romanii referitor la zilele libere legale. Rezultatele studiului ne-au atras atentia si ne-au determinat sa facem ceva pentru drepturile angajatior. Asa ne-am decis sa sustinem initiativa Bergenbier, spune Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

Poll-ul eJobs a mai aratat ca 56% dintre participantii la studiu stiu ca beneficiaza de sapte zile libere aferente sarbatorilor legale (1 si 2 ianuarie, 1 mai, 1 decembrie) si religioase (prima zi de Pasti, prima si a doua zi de Craciun). Doar putin peste jumatate sunt informati ca, in calitate de salariati, au dreptul la minimum 28 de zile, din care 21 sunt concediu de odihna.

„Romania se afla printre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste numarul de zile libere. Aceasta situatie ar trebui sa ne ridice semne de intrebare si sa ne determine sa ne cerem drepturile, ca angajati. Sa nu uitam, e doar un job, nu o casnicie”, adauga Laura Chilom.

eJobs.ro este site-ul numarul 1 in recrutarea online din Romania, cu o medie de 500 000 de vizitatori pe saptamana si cu o baza de date de peste 1 000 000 de CV-uri. Initiator al pietei locale de resurse umane online si beneficiind de o expertiza de peste noua ani, din 1999, eJobs este lider incontestabil al industriei atat in tara, cat si la nivel regional. eJobs ocupa locul intai in topul site-urilor de profil din Europa de Est, este al patrulea site „non-English” din intreaga Europa si numarul 7 in lume.

Initiativa legislativa a Organizatiei Barbatilor din Romania (OBR) este sprijinita de marca Bergenbier si are drept scop instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Barbatului si declararea Zilei Femeii (8 martie) si Zilei Barbatului (5 mai) ca sarbatori legale. Campania de strangere de semnaturi a fost demarata la inceputul lunii aprilie, dupa primirea avizului Consiliului Legislativ si publicarea in Monitorul Oficial. In numai patru saptamani, initiativa a reusit sa stranga numarul de semnaturi necesare depunerii in Parlamentul Romaniei si isi continua parcursul legislativ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri