Jim Spanfeller, directorul executiv al Forbes.com, care conduce unul dintre cele mai populare site-uri financiare, va parasi compania dupa noua ani, iar aceasta demisie reflecta incertitudinea din interiorul Forbes si a altor reviste de business, scrie Wall Street Journal.
Forbes a anuntat ca Spanfeller va sta cel putin pana la inceputul lunii septembrie, iar dupa plecare fostul CEO planuieste lansarea unei companii de management media. Steve Forbes inca nu a numit un succesor.

Plecarea lui Spanfeller marcheaza o saptamana tumultoasa pentru revistele financiare, care au fost afectate de inchiderea bancilor si a companiilor producatoare de masini, care reprezentau principalii clienti pentru publicitate. La inceputul saptamanii, publicatia rivala BusinessWeek a fost scos la vanzare dupa ce s-a confruntat timp de mai mult trimestre cu scaderi ale veniturilor. De asemenea, executivii de la Time planuiesc o restructurare totala a revistei Fortune. Datele lansate in ultimele zile indica faptul ca paginile de publicitate au scazut cu mai mult de 45% in al doilea trimestru pentru cele trei publicatii de business – BusinessWeek, Forbes si Fortune.

Spanfeller a fost un executiv important al Forbes.com deoarece a preluat publicatia online dupa incheierea crizei dot-com si a dus-o in topul site-urilor financiare, care a reprezentat un succes pentru companie sa si o piedica pentru rivalii sai.

Adesea, concurenta a criticat site-ul Forbes.com pentru ca a crescut traficul web cu “titluri irezistibile” care atrageau un numar foarte mare de cititori.

Un alt succes al lui Spanfeller este gestionarea fuziunii Forbes.com si a revistei printate, si a redus drastic personalul si salariile dupa ce declinul din publicitate a lovit companiile de media traditionale. Sub conducerea sa, Forbes.com s-a extins si a inclus site-uri ca Investopedia si RealClearPolitics.

Plecarea lui Spanfeller ar putea provoca importante miscari in interiorul Forbes. Elevation Partners, compania de investitii fondata de omul de afaceri Roger McNamee, a platit in urma cu trei ani aproximativ 300 milioane dolari pentru o participatie la Forbes. De atunci, a urmat o perioada dura, iar prabusirea pietei de publicitate l-a determinat pe McNamee sa-l numeasca in consiliul director pe Bret Pearlman, care este cunoscut pentru reputatia sa de a reduce costurile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri