Fabrica de hartie Letea Bacau se va inchide in lipsa unei capitalizari daca nici unul dintre cei trei-patru potentiali cumparatori nu se va hotari sa semneze pentru preluarea ei, a declarat pentru Wall-Street Dumitru Sechelariu, proprietarul fabricii.
Sechelariu a declarat initial pentru paginademedia.ro ca fabrica de hartie va mai functiona zece zile, dupa care va fi inchisa, iar cei 270 de angajati ai fabricii vor intra in somaj.

“Deocamdata nu se inchide, suntem in negocieri pentru vanzare”, a nuantat Sechelariu pentru Wall-Street, precizand ca negociaza cu trei-patru potentiali cumparatori, dintre care si unul din Romania.

Nu este vorba despre Dinu Patriciu, a precizat Sechelariu. “Adevarul Holding ar fi fost cei mai indreptatiti sa cumpere fabrica. Ei consuma jumatate din productia fabricii (de circa 70.000 de tone de hartie pe an – n.red.). Dar Dinu Patriciu n-a vrut sa colaboreze cu mine”.

Omul de afaceri vede trei scenarii pentru viitorul fabricii: vanzarea terenului care apartine de fabrica (45 de hectare in orasul Bacau si 6 hectare in jurul fabricii) si folosirea banilor pentru capitalizarea fabricii; vanzarea fabricii si apoi investitii in dezvoltare imobiliara; sau, in cel mai rau caz, intrarea in conservare.

Anul trecut, Fabrica de hartie Letea Bacau a inregistrat un profit de 3 milioane de lei, dupa ce in 2008 a iesit pe plus cu 1 milion de lei – prima oara in istoria de aproape 120 de ani a fabricii cand a inregistrat profit, sustine Sechelariu. Problema este insa lipsa unei capitalizari, cauzata de “riscul reputational creat de DNA”.

Fost primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu este cercetat de DNA pentru cumparare de influenta, intr-un dosar in care este implicat si directorul firmei SC Transport Public Bacau SA, Iuliean Sutu.

Sechelariu, care detine 98,5% din actiunile fabricii, vrea sa vanda intregul pachet si sa nu mai fie implicat in conducerea fabricii. Letea Bacau produce hartie de ziar pentru mai multe companii media din Romania, insa “nu sunt contracte concrete”, astfel ca fabrica a functionat sporadic in ultima vreme, “cand si cand”. O parte importanta din productie merge catre export, in tari precum Moldova, Turcia si Ungaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri