Principalele asociatii de media sustin ca agentia de presa Agerpres a incalcat legislatia mass-media prin fabricarea interviului cu Madalina Manole publicat cu o zi inainte de moartea artistei.
Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, Conventia Organizatiilor de Media si Asociatia Publicmedia au sesizat Comisiile de cultura, arte si mijloace de informare in masa ale celor doua Camere ale Parlamentului, cu privire la incalcarea legislatiei mass- media de catre Agentia Nationala de Presa Agerpres.

Agerpres - agentie aflata, potrivit legii, sub control parlamentar - a publicat un material prezentat drept ultimul interviu cu Madalina Manole, pentru a marca ziua de nastere a artistei. Potrivit relatarilor de presa, confirmate in esenta de catre Agerpres, s-a demonstrat ca interviul era inventat si ca niciun reporter al agentiei nu statuse de vorba cu Madalina Manole in zilele premergatoare mortii acesteia, se arata in comunicatul asociatiilor de media.

In scrisorile adresate lui Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de cultura a Senatului, si Ralucai Turcan, presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, asociatiile de media atrag atentia ca Agerpres a incalcat legea nr. 19/2003 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Presa Rompres (Agerpres) si cer adoptarea unor masuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri