Compania israeliana BSR Europe, care a vandut in anul 2007 proiectul West Park din Bucuresti, a incheiat un parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru dezvolta in Brasov un ansamblu rezidential cu 1.300 de locuinte, denumit Arcadia.
Cartierul rezidential Arcadia va absorbi investitii de 100 milioane de euro si se va intinde pe o suprafata de patru hectare, in regiunea Tractorul, urmand a fi lansat in luna septembrie a acestui an si livrat in anul 2010. Pe langa cele 1.300 de apartamente, Arcadia va cuprinde un centru comercial, un centru spa, gradinita si restaurant.

Potrivit reprezentantilor BSR Europe, din cei 400 de milioane de euro pe care dezvoltatorul BSR Europe are in plan sa ii investeasca in Romania in urmatorii ani, cel putin 150 de milioane vor fi alocati orasului Brasov pentru construirea a trei proiecte rezidentiale. Acesta vor insuma 3.000 de locuinte si vor fi destinate tuturor categoriilor sociale. BSR Europe mai are in dezvoltare in Brasov si cartierul Naturalis, ce va cuprinde 600 de locuinte, in opt blocuri, cu termen de predare in anul 2010.

Potrivit unui raport al al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, numarul locuintelor noi care vor fi livrate in Brasov in urmatorii doi-trei ani va depasi 10.000 de unitati, mai mult decat rata de absorbtie, de 1.000-2.000 de locuinte pe an. Conform Institutului National de Statistica (INS), in ianuarie 2008, salariul mediu net a populatiei din Brasov a fost de 308 euro. Populatia activa din Brasov in 2007 a fost de aproximativ 139.000 de locuitori.

BSR Europe se numara printre primele companii straine de imobiliare ce a intrat pe piata din Romania. Compania a construit deja o cladire de birouri cu o suprafata de 12.000 metri patrati, Baneasa Centre in Bucuresti si a vandut proiectul rezidential West Park, amplasat in zona Militari,compus din 19 cladiri cu un total de 1.400 de apartamente.

BSR Europe este o companie infiintata acum 40 de ani, dezvoltand proiecte imobiliare in Europa, Statele Unite ale Americii, Israel si India. Compania a dezvoltat proiecte imobiliare care insumeaza o suprafata de peste 1,58 milioane de metri patrati, fiind prezenta in zece tari din Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri