Un teren cu o suprafata de circa de 4.000 mp, situat in zona Floreasca, vizavi de Parcul Bordei, a fost vandut la inceputul acestei luni, in schimbul sumei de doua milioane de euro, un pret de cinci ori mai mic fata de cel pe care il astepta proprietarul in urma cu un an.
Terenul a fost vandut de catre un om de afaceri elvetian, prin compania Longevity Construct SRL, iar cumparatorul, un grup de investitori locali, ar putea dezvolta aici un proiect rezidential, potrivit companiei de consultanta imobiliara Crosspoint Finance, care a intermediat tranzactia, reprezentand vanzatorul.

„Anul trecut, proprietarul astepta un pret de 10 milioane de euro, dar acum a acceptat oferta cumparatorului, de 2 milioane de euro, dupa 3 saptamani de discutii. Este o pierdere teoretica, pentru ca nu cred ca cineva din piata imobiliara se mai raporteaza astazi la pretul pe care il putea obtine in 2008”, a declarat, pentru Wall-Street, Codrin Matei, directorul companiei Crosspoint Finance.

In ceea ce priveste tranzactiile finalizate in prima jumatate a anului, acestea au fost fie achizitii de terenuri cu suprafete mici si valoare redusa, realizate de persoane fizice, fie achizitii facute de retaileri precum bauMax sau Plus Discount, initiate si negociate anul trecut, potrivit unui raport semestrial al Colliers.

Pentru tranzactiile incheiate in primele sase luni din 2009, pretul de tranzactionare a fost cu cel putin 50% mai mic fata de nivelurile atinse anul trecut, se mai arata in raport.

Ultima tranzactie importanta din piata terenurilor a fost anuntata in luna noiembrie a anului trecut, cand o companie multinationala de dezvoltare imobiliara a cumparat un teren de peste un hectar, in zona Parcului Tineretului, platind peste 17 milioane euro. Tranzactia a fost incheiata dupa sapte luni de negocieri, potrivit agentiei imobiliare Neoland, care a reprezentat cumparatorul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri