4 / 7

Dezvoltatorii incearca sa-si vanda terenurile pentru a obtine lichiditati

“Multi dintre dezvoltatorii care au intreprins campanii agresive de achizitii de terenuri inca din 2005 – in special israelieni si spanioli – fac parte acum din categoria ofertantilor. Dupa ce in trecut au achizitionat suprafete mari de teren destinate proiectelor rezidentiale ori comerciale, acesti dezvoltatori incearca acum sa vanda parti din portofoliile lor, cu scopul de a obtine lichiditati, pe care sa le utilizeze pentru continuarea proiectelor aflate deja in constructie sau pentru achitarea creditelor in derulare”, sustine Attila Peli (foto), coordonatorul departamentului de terenuri.

Cele cateva tranzactii finalizate in prima jumatate a anului au fost fie achizitii de terenuri cu suprafete mici si valoare redusa realizate de persoane fizice, fie achizitii facute de retaileri precum bauMax sau Plus Discount, initiate si negociate anul trecut. Pentru tranzactiile incheiate in aceasta perioada, pretul de tranzactionare a fost cu cel putin 50% mai mic fata de nivelurile atinse anul trecut, se mai arata in raportul Colliers.

“Nu ne asteptam ca piata sa sufere vreo schimbare notabila in a doua jumatate a anului 2009. Cresterea numarului de tranzactii depinde de imbogatirea ofertei de proprietati distressed sau de aparitia unor semne de revigorare a segmentelor rezidential, de spatii comerciale, birouri sau industrial”, a adaugat Attila Peli.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri