Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat pe pagina sa de internet "Ghidul participantului la sistemul de pensii private", potrivit comunicatului transmis de institutie.
Principala misiunea a CSSPP o reprezinta protejarea intereselor participantilor si ale beneficiarilor, prin asigurarea unei functionari eficiente a sistemului de pensii private si prin informarea corecta asupra acestuia. De aceea, CSSPP isi propune sa ramana una din cele mai importante surse de materiale de educatie financiara, de analize, studii si publicatii privind pensiile private, iar lansarea acestui ghid reprezinta inca un pas pentru realizarea acestui obiectiv, spune comunicatul CSSPP.


Ghidul Participantului la Sistemul de Pensii Private se doreste a fi un indrumar si un instrument practic pentru participanti, oferindu-le acestora posibilitatea de a se familiariza cu principiile si mecanismele de baza ale sistemului de pensii private din Romania. Informatiile furnizate in acest Ghid nu reprezinta un regulament emis de CSSPP si nu vizeaza conferirea unor drepturi sau impunerea vreunei obligatii.

Ghidul arunca o privire generala asupra sistemului de pensii private, prezentandu-i beneficiile, entitatile si elementele de siguranta, precum si datele de contact ale institutiilor din sistemul pensiilor private. Prin publicarea, in cadrul Ghidului, a unui dictionar al pensiilor private, cuprinzand termeni specifici sistemului de pensii private si termeni si notiuni investitionale, CSSPP isi propune sa aduca mai aproape de participanti notiunile de baza ale lumii financiare moderne si implicit ale sistemului de pensii private.

Ghidul Participantului la Sistemul de Pensii Private pune accent pe explicarea cadrul legal necesar investirii activelor participantilor in conditii cat mai eficiente si cu un risc cat mai scazut. Totodata, sunt specificati pasii care trebuie urmati de un potential participant in cadrul procesului de aderare, de participare, de transfer si in final de a beneficia de o pensie privata.

Accesul la educatie in domeniul serviciilor financiare este deosebit de important pentru asigurarea protectiei participantilor, mai ales in contextul actual dificil al pietelor financiare din intreaga lume.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri