Belarus si Ucraina sunt codase in ceea ce priveste ponderea utilizatorilor de Facebook din totalul populatiilor tarilor, lideri in Europa Centrala si de Est pe acest segment fiind Ungaria, Slovenia si Elvetia, conform unei analize wall-street.ro.
Astfel, Belarus are o populatie de 10,3 milioane oameni (recensamant 2002*) dar in prezent doar circa 370.000 de cetateni ai statului au conturi pe cea mai mare retea sociala din lume deci doar circa 3,5% din populatia tarii este pe Facebook.

O situatie similara este intalnita si in Ucraina – la o populatie de circa 48,3 milioane cetateni, doar 1,77 milioane sunt pe Facebook (3,6%).

"In tarile rusofone cea mai populara retea de socializare este VK (fostul VKontakte), site rusesc, copie fidela Facebook. VK are peste 100 de milioane de utilizatori si este cea mai populara retea de socializare din Rusia, Ucraina, Kazahstan si Belarus. VK este al treilea cel mai vizitat site din Ucraina si din Belarus conform Alexa. Avand in vedere ca reteaua de socializare ruseasca ofera deja toate avantajele Facebook si in plus permite accesul gratuit la seriale si filme piratate (unele chiar si in varianta HD) si melodii , sansele ca utilizatorii VK sa migreze pe Facebook sunt foarte mici, desi ambitiile Facebook sunt mari", explica Andra Micu, specialist New Media la InternetCorp., publisherul wall-street.ro.

La polul opus se situeaza Ungaria, 38% din cei circa 10 milioane de unguri avand conturi de Facebook, Slovenia (36%) si Elvetia (36%).

Ca numar efectiv de utilizatori, conduce detasat Germania, cu 22,6 milioane de utilizatori pe Facebook, din cei 83,2 milioane cetateni (deci 27% dintre ei sunt pe Facebook). Dupa Germania se claseaza la distanta mare Polonia, cu 7,8 milioane conturi pe Facebook din cei 38,6 milioane cetateni.

Romania se claseaza in jumatatea inferioara a clasamentului, din cauza ratei mici de penetrare a Internetului (mai ales in zonele rurale) precum si a penetrarii inca reduse a smartphone-urilor.

"Romania este in coada clasamentului pentru ca are un numar mic de utilizatori de internet comparativ cu alte tari. Situatia se schimba daca raportam numarul de utilizatori Facebook la numarul de utilizatori de Internet. Astfel, 56% dintre internautii romani au cont pe Facebook, situatie similara cu cele din Anglia (58%), Spania (53%) si Franta (52%) conform checkfacebook.com", mai subliniaza Andra Micu.



Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

* wall-street.ro a luat in considerare datele recensamintelor din 2002, exceptand Romania unde s-a luat in considerare rezultatul partial al numaratorii din 2011.
Sursa numarului de utilizatori de pe cea mai mare retea sociala din lume a fost Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri