CEC Bank va fi distribuitor de retail la oferta publica secundara pe care statul o va derula pentru vanzarea unui pachet de 9,84% din actiunile OMV Petrom si are ultimele discutii privind comisionul perceput de la consortiul care va intermedia tranzactia, potrivit unor surse bancare citate de Mediafax.
"CEC Bank a negociat atat cu Nomura, cat si cu EFG - Renaissance, subcontractarea serviciilor de distributie prin reteau de sucursale a actiunilor Petrom destinate clientilor de retail. Sunt discutii finale privind comisionul care va reveni CEC", au declarat surse bancare.

Saptamana trecuta, comisia de selectie a intermediarului ofertei secundare de la OMV Petrom a declarat castigator consortiul format din Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities, ceea ce a reprezentat o surpriza pentru piata.

Consortiul castigator dispunde in Romania de aproape 900 de unitati teritoriale, in conditiile in care Banca Transilvania are o retea de 536 de sucursale si agentii, BT Securities - 19 unitati, Bancpost - 284 de unitati si Romcapital 6 unitati

Prin cooptarea CEC Bank, consortiul isi dubleaza, practic, capacitatea de distributie pe partea de retail, in conditiile in care CEC Bank avea la finele anului trecut de 1,195 de unitati, dintre care 729 modernizate.

Oferta castigatoare a intrunit 92,5 puncte (dintr-un total de 100 posibile), in conditiile in care consortiul condus de banca de investitii Renaissance a depus cea mai buna oferta financiara, respectiv un comision de 0,325% din suma totala rezultata din valoarea actiunilor in cadrul ofertei publice secundare, la jumatate din urmatorul pret cerut in cadrul licitatiei.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are prin Ministerul Economiei 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri