Fondul Proprietatea (FP) ar putea sa distribuite un dividend de 0,03141 lei/actiune, de doua ori mai mare fata de cel propus initial de administratorii de la Franklin Templeton Investments (FTI).
Cererea a fost facuta de un actionar care detine mai mult de 5% din capitalul societatii, ea fiind deja introdusa pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare ce va avea loc pe 27 aprilie 2011, se arata dintr-un comunicat trimis BVB.

Titlurile FP au deschis sedinta de joi in crestere cu 0,17%, pana la pretul de 0,5985 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, randamentul noilor dividende propuse ar urma sa fie de 5,24%, comparativ cu un castig de 2,62% aferent propunerii intiale facute de administratorii Fondului Proprietatea.

Acelasi actionar a propus si revocarea unui membru din Comitetul Reprezentantilor Societatii – Monica Maurer-George, consilier in cabinetul fostului ministru Adriean Videanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri