SIF Muntenia (SIF4) a avut pierderi de patru milioane lei (947.000 de euro) in primul trimestru, fata de un profit de noua milioane lei in perioada similara a anului trecut, dupa ce a constituit provizioane de 9,1 milioane lei, de patru ori mai mari.
In primele trei luni ale anului trecut societatea a constituit provizioane de 1,9 milioane lei.

SIF Muntenia a inregistrat in primele doua luni din acest an un profit de 2,4 milioane lei, insa ulterior, in martie, a inregistrat provizioane de aproape 6,4 milioane lei, conform Mediafax.

Veniturile din primul trimestru al acestui an au scazut cu 33% la 11,9 milioane lei (2,8 milioane euro), insa cheltuielile au avut un ritm mult mai alert si au urcat cu 80%, la 15,9 milioane lei (3,7 milioane euro), potrivit raportului financiar transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In perioada similara a precedentului exercitiu financiar SIF Muntenia a consemnat venituri de 17,9 milioane lei si cheltuieli de 8,8 milioane lei.
Printre tranzactiile importante realizate pe bursa de SIF Muntenia se regaseste vanzarea unor parti din pachetul de actiuni detinut la Fondul Proprietatea pentru 2,6 milioane lei. Din aceasta operatiune, societatea a obtinut un profit de 568.000 lei.

Societatea estimeaza pentru acest an un profit brut de 65 milioane lei, cu 22% sub castigul de anul trecut, si vizeaza o reducere temporara pe sectorul bancar, in favoarea majorarii investitiilor in actiunile unor companii din sectorul energetic, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli.
SIF Muntenia a obtinut anul trecut un castig de 83,7 milioane lei (19,9 milioane euro).

Activul net al societatii activul net a crescut in primele trei luni cu 6,8%, de la 1,412 miliarde lei la 1,508 miliarde lei.

Pretul actiunilor SIF Muntenia a scazut in sedinta bursiera de joi cu 2,98%, la 0,815 lei. La aceasta cotatie, societatea are o capitalizare de 657,7 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri