Depozitarul Central va incepe joi, 19 mai, distribuirea dividendelor pe 2010 pentru actiunile emise de Erste Group. Si Biofarm a ales serviciul DC pentru plata dividendelor, in intervalul 15 iulie – 18 octombrie.
Valoarea bruta a dividendului acordat de Erste a fost stabilita de catre emitent la 0,70 EUR/actiune.

Persoanele ale caror detineri Erste au fost inregistrate in sistemul Depozitarului Central la data de 16 mai 2011 (record date) sunt indreptatite sa primeasca valoarea dividendelor corespunzator cu numarul de actiuni detinute, se arata intr-un comunicat al Depozitarului Central.

Plata sumelor corespunzatoare evenimentului corporativ se vor efectua in euro prin intermediul Depozitarului Central, ulterior creditarii de catre emitent, prin intermediul depozitarului desemnat al acestuia, a contului de numerar in euro al Depozitarului Central deschis la entitatea prin intermediul careia este stabilita legatura transfrontaliera cu Austria.

Biofarm va plati actionarilor care detin peste 1.250 de actiuni, utilizand serviciul national lansat de catre Depozitarul Central, dividendele aferente anului 2010. Valoarea dividendului brut pe actiune este de 0,0055 lei, acesta urmand sa fie distribuit intre 15 iulie si 18 octombrie.

Plata dividendelor catre actionarii emitentului se va efectua prin transfer bancar, in cazul persoanelor fizice si juridice si in numerar la ghiseele si oficiile postale din intreaga tara in cazul actionarilor persoane fizice, incepand cu data de 15.07.2011.

Actionarii arondati ghiseelor postale informatizate din mediul urban vor putea ridica suma aferenta dividendelor ce li se cuvin de la oricare dintre ghiseele si oficiile postale informatizate din tara.

De asemenea, actionarii Biofarm pot beneficia si de noua facilitate a serviciului national de distribuire a dividendelor, si anume plata in contul intermediarului, societate de servicii de investitii financiare sau institutie de credit, in baza mandatului acordat de actionar catre intermediarul la care are cont deschis.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri