Fondul Proprietatea (FP), actionar minoritar la Romgaz Medias, a pierdut recursul formulat impotriva companiei pentru donatia de 400 milioane lei varsata la buget de producatorul de gaze detinut de stat, decizia instantei fiind definitiva si irevocabila, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Decizia apartine Curtii de Apel Alba-Iulia, sectia comercial, au aratat sursele.

Ministerul Economiei, care detine 85% din actiunile Romgaz, a decis in AGA companiei, la 30 noiembrie 2010, realizarea unei donatii de 400 milioane lei catre bugetul statului, in baza unei hotarari de guvern.

In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15%, Fondul Proprietatea a votat impotriva acordarii donatiei si a decis sa ia masuri legale impotriva acesteia, invocand protejarea drepturilor actionarilor FP.

Tribunalul Sibiu a respins, in ianuarie, cererea formulata de FP impotriva Romgaz Medias privind anularea deciziei AGA, iar Fondul a anuntat ca va continua litigiul prin promovarea cailor de atac.

Propunerea “donatiei” de 400 milioane lei din profitul Romgaz pentru finantarea deficitului bugetar a fost reintrodusa pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor, dupa ce initial fusese scoasa. Franklin Templeton a reiterat constant reactia vehementa impotriva acestei intentii, care ar putea avea o serie de efecte puternic negative. Mai mult, si brokerii spun ca statul incearca sa devalizeze compania, iar atitudinea administratorului Fondului Proprietatea este cat de poate de normala.

Citeste mai multe in analiza Devalizarea Romgaz vs. protejarea actionarilor minoritari


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri