Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, la Sibiu, ca va dura intre 12 si 14 luni pana cand vor fi finalizate toate procedurile privind listarea actiunilor Romgaz Medias la bursa, transmite Mediafax.
Listarea Romgaz este una dintre prioritatile Ministerului Economiei, alaturi de vanzarea avantajoasa a pachetului minoritar de la OMV Petrom, a declarat Ariton intr-o conferinta de presa.

"Listarea Romgaz este la un stadiu de inceput. Aici dureaza cam un an, poate chiar un pic mai mult, 12 - 14 luni, pana cand ar fi finalizate procedurile si ar fi listata compania", a afirmat Ariton.

In schimb, potrivit ministrului, vanzarea pachetului de 9,84% din actiunile de la Petrom se apropie de final, Ariton sperand intr-o "afacere de succes".

"Legat de Petrom, suntem intr-o faza relativ finala de a vinde cei 9,84% din actiuni si, probabil, undeva la mijlocul lunii iulie aceasta tranzactie va fi finalizata daca pretul va fi unul care ni-l dorim si vom decide vanzarea la nivel guvernamental. Vrem sa fie o afacere de succes, sa fie un pret cat mai bun pentru ca nu are de castigat decat bugetul si Romania, in general", a spus Ariton.

Acesta a refuzat sa precizeze care este pretul minim pentru care ministerul este dispus sa renunte la pachetul minoritar de la Petrom.

Guvernul vrea sa vanda pe piata de capital aproape 10% din actiunile OMV Petrom si 15% din titlurile Romgaz.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri