Casa italiana de moda Prada a atras 2,1 miliarde dolari prin oferta publica initiala derulata la bursa de la Hong Kong, reducand pretul final al plasamentului cu aproape 20%, dupa reticenta investitorilor cauzata de evaluarea prea mare atribuita companiei si de evolutia slaba a pietelor, potrivit Mediafax.
Producatorul de articole vestimentare si accesorii de lux a efectuat cea mai mare oferta publica initiala (IPO) din acest an de la Hong Kong la cel mai mic pret din intervalul estimat in prospect, revizuit anterior in scadere, au declarat vineri pentru Reuters surse apropiate situatiei.

Decizia Prada de a efectua operatiunea la cel mai mic pret survine debutului modest al producatorului de genti de voiaj si valize Samsonite, care a inchis joi, in prima zi de tranzactionare la Hong Kong, in scadere cu 8%, dupa o oferta publica initiala derulata saptamana trecuta tot la cel mai scazut pret din prospect.

Dintre ofertele publice initiale mari efectuate in Asia in acest an, doar MGM China a inregistrat o crestere a actiunilor in prima zi de tranzactionare, reflectand prudenta investitorilor pe fondul perioadei slabe prin care trec pietele internationale de capital, afectate de temerile legate de incetinirea revenirii economiei globale, de criza datoriilor de stat din Europa si de impasul din Congresul Statelor Unite privind cresterea plafonului datoriei de stat. Bursa din Hong Kong a crescut in numai o sedinta din ultimele 12.

Prada tintea atragerea a 2,6 miliarde de dolari din piata prin IPO. Compania si actionarii sai Prada Holding BV si Intesa Sanpaolo au vandut 423,3 milioane de actiuni, la un pret care evalueaza valoarea de piata a casei de moda la 13 miliarde de dolari.

Chiar si la un pret redus, listarea Prada este cea mai mare oferta publica initiala din Hong Kong din acest an, depasind cele 1,9 miliarde de dolari atrase in luna mai de Shanghai Pharmaceuticals.

Marii retaileri de renume mondial, precum Prada si Samsonite, sunt interesati de listarea la Hong Kong pentru a-si populariza brandurile pe piata chineza, unde se estimeaza cresterea consumului de bunuri de lux cu 18% pe an pana in 2015, la 27,5 miliarde de dolari, de la circa 12,2 miliarde de dolari in 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri