Discutiile privind injumatatirea capitalului si fuziunea BVB cu Sibex nu au mai avut loc in AGEA BVB de vineri, din lipsa de cvorum. Actionarii Bursei de Valori Bucuresti se vor intalni din nou sambata, de la ora 11:00.
La Adunarea Generala de vineri au fost prezenti actionari ce detin putin peste 45% din titlurile BVB. La prima convocare era necesar un cvorum minim de 75%, in vreme ce sambata necesarul va fi de 50%.

Potrivit unor actionari prezenti la intalnirea de vineri, conducerea BVB pregatise materiale prin care se sublinia faptul ca injumatatirea capitalului social, de la 76,7 milioane lei la 38,3 milioane lei, ar face din Bursa o tinta mai facila in cazul unei eventuale tentative de preluare. De asemenea, in material se mai mentioneaza ca o astfel de masura ar diminua din agresivitatea competitionala a BVB.

Reducerea capitalului social a fost solicitata in luna aprilie de mai multi actionari, insa propunerea nu a fost inclusa de Consiliul de Administratie al BVB pe ordinea de zi a AGA de la sfarsitul lunii.

Ulterior, Consiliul de Adminsitratie al Bursei a convocat o noua AGA pentru 24 iunie in care sa se discute solicitarile actionarilor.

Pe ordinea de zi a AGA de vineri se mai afla si aprobarea de principiu a fuziunii BVB cu bursa de la Sibiu. La inceputul saptamanii, Greg Konieczny managerul Fondului Proprietatea si membru in Consiliul Bursei subliniase ca membrii CA care detin actiuni Sibex (direct sau indirect) se afla intr-un evident conflict de interese si nu ar trebui sa voteze nicio hotarare a Consiliului Bursei referitoare la Sibex.

Mircea Botta presedintele Romcapital, Stere Farmache, presedintele BVB, Siminel Andrei, directorul general al NCH Advisors, si Greg Konieczny au votat impotriva introducerii pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare (AGEA) a punctului ce viza fuziunea cu Sibex.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri