Fondul de invesitii Morgan Stanley Frontier Emerging Markets, parte a grupului financiar american Morgan Stanley, detinea la finalul lunii aprilie actiuni BRD (BRD), Banca Transilvania (TLV) si derivate pe titlurile Fondului Proprietatea (FP) in valoare cumulata de 4,3 milioane dolari, informeaza Mediafax.
Morgan Stanley Frontier Emerging Markets avea 0,04% din actiunile BRD, evaluate la finele lunii aprilie la 1,5 milioane dolari, si un pachet de 0,16% din titlurile Bancii Transilvania, care valora 1,3 milioane dolari, potrivit unei raportari a fondului.

Actiunile celor doua bancii reprezentau 2,7% din activul net al fondului, de 105,4 milioane dolari.

Totodata, fondul mai avea in portofoliu 15 warrant-uri pe actiunile Fondului Proprietatea emise de casa de brokeraj ceha Wood&Company, care erau evaluate la 1,5 milioane dolari. Prin aceste derivate, fondul de investitii american detine 0,05% din titlurile FP, avand in vedere ca un warrant are activ suport pe 500.000 de actiuni Fondul Proprietatea.

Daca fondul Morgan Stanley Frontier Emerging Markets nu si-a modificat expunerea, pachetul de actiuni BRD ar putea fi vandut luni la Bursa de la Bucuresti cu 1,3 milioane dolari (3,9 milioane lei), iar titlurile Bancii Transilvania ar valora 977.000 de dolari (2,8 milioane lei).

Totodata, pachetul de actiuni FP este evaluat in functie de pretul de la BVB la 1,3 milioane dolari (3,9 milioane lei).

Fondul Morgan Stanley Frontier Emerging Markets este adminstrat de compania Morgan Stanley Investment Management. Profitul grupului financiar american Morgan Stanley a scazut cu 45% in primul trimestru, de la 1,8 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 970 de milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri