Trei din cele cinci societati de investitii financiare (SIF) listate pe Bursa au sarit in sedinta de miercuri cu peste 7%, pe fondul speculatiilor privind o posibila oferta pe care Erste ar putea sa o faca acestora pentru detinerile din cadrul BCR. Potrivit unor persoane implicate in tranzactie, cele doua parti sunt foarte aproape de o intelegere, un anunt oficial urmand sa fie facut in aceasta saptamana.
“Discutii si negocieri au existat mereu. Erste a spus constant ca listarea nu este fezabila asa ca oferta catre SIF-uri este aproape finalizata. Anuntul intelegerii ar putea sa fie facut de Erste in aceasta seara (n. red miercuri), sau in orice caz intr-una din aceste zile”, au mentionat sursele citate.

BET-FI, indicele care urmareste evolutia societatilor de investitii financiare si a Fondului Proprietatea, a inchis ziua de miercuri cu o crestere de aproape 5%. SIF Moldova a urcat cu 7,7%, urmata de SIF Muntenia (+7,3%) si SIF Transilvania (+7,1%). SIF Banat Crisana si SIF Oltenia au castigat 4,9%, respectiv 5,7%.

“Fara nicio indoiala evolutiile acestea sunt doar pe seama negocierilor dintre Erste si SIF-uri. Toata lumea asteapta noutati despre acest subiect. Daca in zilele urmatoare apar ceva vesti pe aceasta tema, SIF-urile isi vor continua evolutiile spectaculoase. In aceste conditii, cel putin pe actiunile SIF, factori precum cei internationali aproape ca nu mai conteaza”, spune Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al societatii de brokeraj Estinvest.

Celelalte actiuni tranzactionate pe BVB au inchis ziua cu o crestere medie de 1,3%, in vreme ce BET, indicele celor mai lichide zece titluri din piata a castigat 0,9%. Fondul Proprietatea a mai castigat 1,7%, dupa evolutia pozitiva inregistrata si cu o zi in urma.

Cresterile de miercuri au fost sustinute si de sentimentul predominant pozitiv din pietele internationale, acolo unde, dupa inchiderea BVB, DAX-ul german castiga 1%, iar indicele britanic FTSE 100 era in urcare cu 0,4%. Investitorii straini se asteapta ca Franta si Germania sa isi confirme sprijinul pentru Grecia, in vreme ce China ar putea sa ofere ajutor celor mai indatorate natiuni din Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri