Un pachet de 1,52% din actiunile Fondul Proprietatea (FP) a fost tranzactionat marti pe Bursa pentru un total de 94 milioane lei (21,9 milioane euro). Deal-ul a fost facut la un pret de 0,448 lei/actiune, nivel aproape identic celui din piata.
Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, este unul dintre actionarii privati majori ai companiei care si-a redus participatia in ultima perioada. Luna trecuta ea a vandut aproximativ 0,2% din actiunile FP, pentru care a incasat peste 11 milioane lei.

Cu doua ore inainte de inchiderea sedintei de marti, titlurile Fondului Proprietatea cresteau cu 0,27% in piata regular, pana la 0,449 lei/actiune.

La finalul lunii august, Ministerul Finantelor detinea 6,01% din actiunile Fondului Proprietatea, iar actionarii romani, atat persoane fizice, cat si cei institutionali, aveau in total 46,63%. Investitorii straini detineau cumulat 43,04%, iar Fondul controla 1,62% din propriile titluri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri