Bursa a stagnat pentru a doua zi consecutiv, intr-o piata unde atentia investitorilor a continuat sa fie indreptata doar spre cateva actiuni lichide, precum Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Transgaz (TGN) si Romgaz (SNG), scrie Mediafax.

Piata a fluctuat nesemnificativ, iar rulajele au fost reduse in cazul celor mai multe actiuni tranzactionate. Pe piata principala, rulaje de peste 500.000 de lei au inregistrat actiuni emise de doar 9 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

La inchiderea pietei principale, indicii BET-FI si BT-NG au consemnat singurele variatii mai vizibile, fiind in scadere cu cate 0,19%.

Indicele BET-FI reflecta evolutia actiunilor SIF-urilor si a titlurilor Fondului Proprietatea (FP), iar BET-NG include actiunile companiilor din sectorul energetic.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 48,7 milioane lei (10,9 milioane euro), cu putin sub rulajul de luni, de 51,1 milioane lei (11,4 milioane euro). Aproape 90% din lichiditatea pietei au reprezentat transferuri cu actiunile Fondului Proprietatea (14,8 milioane lei), OMV Petrom (aproape 10 milioane lei, inclusiv un deal de 3,6 milioane lei), Transgaz (5,4 milioane lei), Romgaz (3,1 milioane lei), Nuclearelectrica (5,8 milioane lei, din care un deal de 5,5 milioane lei) si Transelectrica (3,1 milioane lei, inclusiv doua deal-uri de 2,4 milioane lei).

Actiunile Fondului Proprietatea si OMV Petrom au scazut cu 0,24% si, respectiv, cu 0,22%.

Pe de alta parte, titlurile BRD (BRD) si Banca Transilvania (TLV) au incheiat ziua pe verde, cu 0,34% si, respectiv, cu 0,2%. Actiunile BRD au ajuns la pretul de 8,75 lei, iar titlurile Bancii Transilvania la 1,533 lei. Operatiunile cu actiunile BRD au insumat 772.000 de lei, iar titlurile Bancii Transilvania au consemnat un rulaj de aproape 700.000 de lei.

Titlurile FP au coborat in timpul sedintei pana aproape de nivelul de 0,83 lei, insa apoi s-au intors spre nivelul de luni si au incheiat ziua la 0,847 lei.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat actiuni de 629.000 de lei, fata de 812.000 de lei in sedinta precedenta.

La inchiderea pietei principale de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 0,9%, linia fiind urmata si de majoritatea pietele din Europa Centrala si de Est, care au coborat cu pana la 1,2%. Investitorii asteapta concluziile sedintei de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite programata pentru marti si miercuri. Unii economisti considera Fed va anunta miercuri reducerea achizitiilor de obligatiuni, care se plaseaza in prezent la 85 miliarde de dolari pe luna.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 3,9% de la inceputul lunii decembrie, investitorii anticipand ca banca centrala a SUA ar putea reduce mai devreme programul de achizitii de obligatiuni, in urma imbunatatirii conditiilor din economie si de pe piata fortei de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri