Statul roman va anunta cel mai probabil miercuri nivelul de pret minim si maxim al ofertei de actiuni Electrica, prima de acest gen care va avea loc pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an, potrivit unor persoane apropiate tranzactiei.

Pretul final nu a fost inca decis, acesta urmand sa fie anuntat dupa sedinta de Guvern de maine. Oferta publica initiala (IPO) a Electrica se va derula in perioada 16 - 25 iunie, iar listarea companiei la bursele de la Bucuresti si Londra este estimata pentru 3 iulie.

Potrivit estimarilor facute de analisti, valoarea actiunilor scoase la vanzare ar putea sa ajunga la circa 400 mil. euro.

Statul roman va vinde prin intermediul IPO-ului Electrica actiuni noi reprezentand 105% din actiunile existente, rezultate in urma unei majorari a capitalului social. Astfel, de la o participatie detinuta in prezent, de 100%, statul va ajunge la o detinere de 49%.

Legislatia romaneasca nu permite vanzarea actiunilor la un pret sub valoarea nominala (10 lei/actiuni in cazul Electrica), astfel ca oferta va depasi cel mai probabil valoarea de 1,77 mld. lei (403 mil. euro), devenind astfel cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri