Proiectul care modifica Legea pietei de capital a fost din nou amanat de Guvern, premierul Victor Ponta spunand, in sedinta, ca la acest document se va lucra in continuare, deoarece vrea "sa se sufle si in iaurt" la redactarea prevederilor din proiect.

"Lucram in continuare la proiect. Vreau sa suflam si in iaurt !", a spus Ponta. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca mai sunt asteptate avize la acest proiect. Proiectul s-a aflat pe agenda Guvernului si in sedinta precedenta, dupa o alta discutie din luna octombrie, fiind amanat pentru aceasta saptamana.

Ultima forma a proiectului de lege privind modificarea legii pietei de capital releva faptul ca prevederea referitoare la eliminarea pragului de detinere la societatile de investitii financiare (SIF), de 5% din totalul actiunilor, a fost retrasa, fiind insa mentinuta cresterea pragului de detinere la operatorii de piata, de la 5% la 20% din totalul actiunilor.

Proiectul initial, prezentat la inceputul lunii octombrie, prevedea ca pragul maxim obligatoriu pentru detinerile de actiuni la SIF-uri va fi eliminat, iar actionarii societatilor vor avea libertatea sa stabileasca, daca doresc, o limita in acest sens, in timp ce plafonul pentru participatiile la operatorii de piata va creste de la 5% la 20%.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota, declara, la finele lunii octombrie, ca proiectul de modificare a legislatiei privind piata de capital a fost discutat de Guvern doar in prima lectura si va fi asteptat un punct de vedere atat din partea BVB, BNR si ASF, cat si al Comisiei Europene.

"Proiectul de lege privind piata de capital s-a amanat pentru saptamana viitoare, pentru ca premierul a cerut formularea punctelor de vedere de catre Comisia Europeana, Banca Nationala a Romaniei, ASF si Bursa de Valori", afirma Calota pe 21 octombrie.

La remarca presei ca Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Banca Nationala a Romaniei (BNR) au avut reprezentanti in grupul de lucru care a redactat proiectul de act normativ, oficialul guvernamental a aratat ca, fiind un document foarte important, s-a solicitat ca toate entitatile interesate sa exprime un punct de vedere, "ca sa nu existe ulterior nemultumiri pentru ca, intr-un fel sau altul, se poate distorsiona piata".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri