Alegerile parlamentare de la sfarsitul acestui an ar putea impinge momentul listarii Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pana in primavara anului viitor, considera Razvan Stoicescu, partener in cadrul casei de avocatura Musat & Asociatii.

"Cred ca listarea este plauzibila mai degraba in primavara lui 2017, dupa solutionarea insolventei. Documentul cel mai important pentru listarea Hidroelectrica este prospectul, iar redactarea acestuia dureaza in general 2-3 luni. Problema pe care o vad este ca data listarii ar putea sa coincida cu alegerile din toamna, iar in aceste conditii nu imi dau seama daca managerii IPO-ului ar putea cumva sa impinga timeline-ul pana la inceputul anului 2017, eventual in primavara anului, cand situatia politica este clarificata”, a declarat Razvan Stoicescu, in cadrul conferintei The New Market, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Citi, Musat & Asociatii si Depozitarul Central.

Listarea la bursa a Hidroelectrica ar urma sa aiba loc in intervalul 10-20 noiembrie, potrivit Euro Insol, administratorul judiciar al companiei. Pachetul de actiuni scos la vanzare nu ar trebui sa depaseasca 15%, avand in vedere ca deja un alt investitor, in afara statului, detine o participatie de aproape 20%. Hidroelectrica se afla in a doua procedura de insolventa, din iunie 2012 pana in prezent.

Remus Borza, seful Euro Insol, a afirmat ca valoarea de piata a Hidroelectrica este de 5 miliarde de euro, in timp ce Fondul Proprietatea avanseaza nivelul de 3 miliarde de euro. Iesirea din insolventa este prognozata pentru 20 iunie, chiar daca “baietii destepti tot cauta chichite avocatesti sa amane acest moment”.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri