Jucatorii din piata intrumentelor derivate de la Sibiu au incheiat contracte la termen cu trei dintre cele opt noi instrumente financiare lansate in prima sedinta din octombrie a Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS)
"Pe langa actiunile financiare care domina de obicei Bursa din Sibiu, investitorii au luat pulsul unora din noile produse, debutul acestora fiind promitator” a declarat un broker de la Sibiu.

Incepand cu 1 octombrie Bursa monetar-financiara din Sibiu a lansat opt instrumente derivate construite pe activul suport al actiunilor Transelectrica Bucuresti (DETEL), Oil Terminal Constanta (DEOIL), Condmag Brasov (DECOMI), Dafora Medias (DEDAFR), Armax Gaz Medias (DEARM), Iproeb Bistrita (DEIPRU), Albalact Alba Iulia (DEALBZ) si Imotrust Arad (DEARCV).

"Dintre acestea se remarca debutul cu dreptul pentru derivativa pe actiunile Codmag Brasov, care a atras 26 contracte, incheiate pentru scadenta decembrie la preturi intre 1,95 si 2,08 lei/actiune. Ultimele tranzactii au fost incheiate la 2 lei/actiune, pret care indica o evolutie ascendenta de 22 bani", precizeaza Decebal Toderita, purtatorul de cuvant al Bursei de Sibiu.

Derivativele pe actiunile ArmaxGaz Medias, listate in piata Rasdaq, au fost tranzactionate in premiera la un pret de 59,50 bani/actiune pentru scadenta decembrie.

"De notat a fost si evolutia derivatelor Transelectrica Bucuresti, care la prima aparitie in piata au atras un volum echivalent cu 13.000 actiuni", mai spune Toderita. Preturile DETEL pentru scadenta decembrie au variat intre 38,80 si 39,50 lei/actiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri