Conducerea companiei din domeniul dezvoltarilor imobiliare Impact Developer & Contractor (IMP) a aprobat luni propunerea presedintelui Dan Ioan Popp, de majorare a capitalului social din rezerve cu 85,14 milioane lei la 200 milioane lei si de acordare de titluri gratuite pentru actionari.
Pentru majorare vor fi emise 851,43 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, in valoare totala de 85,14 milioane lei, ce vor fi acordate gratuit actionarilor inregistrati la data de 22 noiembrie. Astfel, actionarii existenti la data de inregistrare vor primi 74,12 actiuni gratuite pentru 100 actiuni detinute.

In urma majorarii, Impact va avea un capital social de 200 milioane lei, dublu fata de nivelul de la inceputul anului.

Impact Developer & Contractor (IMP) si-a majorat de curand capitalul social, cu 14,86 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 114,86 milioane lei, si a atras in total 156 milioane lei (46 milioane euro), in urma incheierii perioadei de subscriere. Actionarii au subscris 148,57 milioane actiuni din totalul de 235 milioane titluri emise, gradul de subscriere fiind de 63,22%.

Presedintele Impact Developer & Contractor (IMP), Dan Ioan Popp, detine 27,95% din actiunile companiei, in urma majorarii capitalului social, iar Carmen Sandulescu, directorul economic al Impact, detine in urma majorarii 11,25% din actiuni. In actionariatul Impact Bucuresti figureaza si trei fonduri de investitii: Julius Baer, East Capital si Morgan Stanley. Julius Baer Investment Management LLC controleaza 11,35% din capitalul Impact, in numele fondurilor pe care le administreaza.

Impact Bucuresti a incheiat primul semestru din 2007 cu un profit net de 10,84 milioane lei, in scadere cu 3,42% fata de prima jumatate a anului trecut, cand societatea a inregistrat un rezultat net de 10,93 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei din perioada ianuarie-iunie 2007 a fost de 32,12 milioane lei (10,25 milioane euro), de 2,54 ori mai mica decat in intervalul echivalent din 2006, cand afacerile s-au situat la 81,54 milioane lei.

Impact estimeaza in acest an un profit operational de 27,54 milioane lei, in urma demararii mai multor proiecte imobiliare. Veniturile totale ale companiei sunt prevazute in acest an la 290,42 milioane lei, iar cheltuielile totale sunt estimate sa atinga 262,88 milioane lei. Profitul din reevaluare este estimat la 65,39 milioane lei. Estimarile pentru acest an sunt facute conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Titlurile Impact Developer & Contractor SA Bucuresti se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul IMP. Actiunile Impact au incheiat sedinta din 1 noiembrie la 1,04 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 1,194 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri