Bursa de Valori Bucuresti s-a apreciat usor in sedinta de miercuri, cu exceptia indicelui SIF-urilor, care a scazut la un minim nemaiatins din martie 2007, in timp ce lichiditatea a crescut cu 9% gratie tranzactiilor cu obligatiuni in valoare de peste 5 milioane lei, sustin analistii.

Lichiditatea pietei principale a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a crescut miercuri cu circa 9%, la 29,14 milioane lei (7,99 milioane euro), datorita tranzactiilor cu obligatiuni in valoare de 5,01 milioane lei, in vreme ce rulajul sedintei precedente s-a cifrat la 26,68 milioane lei (7,3 milioane euro), potrivit NewsIn.

"Daca ne uitam la indicatori, trendul de scadere si-a mai temperat din intensitate, nu mai are aceeasi forta ca acum doua, trei saptamani, putem spune ca piata a obosit sa tot scada, insa se fac noi minime. Marti s-a incercat o crestere, dar a fost anulata pana la urma in aceasta dimineata. Putem spune ca este un fel de baltire a pietei", a declarat pentru NewsIn, Florin Catinas, broker la WBS Romania.

Principalele burse europene indicau o depreciere semnificativa la ora inchiderii Bursei de la Bucuresti. Astfel, indicele bursei londoneze - FTSE - pierdea 1,68% la 5.866 puncte, cel al pietei de la Frankfurt - DAX - cobora cu 1,87% pana la 6.871 puncte, in timp ce indicele Bursei de la Paris - CAC40 - se aprecia cu 1,41%, pana la 4.816 puncte.

"In ultimele trei zile a fost observata o decorelare fata de pietele externe. In cursul zilei de miercuri, in timp ce bursele externe isi faceau noi minime, noi inregistram noi maxime (intra-day)", a mai spus brokerul WBS.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri (blue-chips) listate la Bursa de Valori Bucuresti, s-a apreciat cu 0,26% si a inchis la nivelul de 7.096,34 puncte, in timp ce indicele compozit al pietei, BET-C, a castigat cel mai mult, 0,59%, pana la 4.973,18 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati financiare (SIF), nu a reusit sa depaseasca nivelul de referinta, desi a recuperat serios in a doua parte a sedintei, si a inchis in scadere cu 0,19%, la 55.618,01 puncte, in vreme ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a urcat cu 0,47%, pana la 15.641,85 puncte.

BET-FI a scazut in sedinta de miercuri la un minim nemaiatins din martie anul trecut.

Transferurile cu actiuni SIF Oltenia (SIF5) au atras prima lichiditate din piata, de 3,24 milioane lei, titlurile depreciindu-se cu 0,63% la 3,17 lei, iar actiunile Bancii Transilvania (TLV) au urmat in topul lichiditatii, cu schimburi de 3,16 milioane lei si o cotatie in crestere cu 0,70%, la 0,72 lei.

Actiunile BRD SocGen (BRD) au atras a treia lichiditate din piata, de 2,75 milioane lei, si s-au scumpit cu 1,12% pana la 18 lei, in vreme ce titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) au inchis la pretul de 2,56 lei/actiune, in urcare cu 0,79%, pe un rulaj de 2,60 milioane lei.

Schimburile cu titlurile SIF Moldova (SIF2) au insumat 1,98 milioane lei si s-au scumpit cu 0,38% la 2,61 lei/actiune, in timp ce actiunile Petrom (SNP) au atras a sasea lichiditate a sedintei, de 1,49 milioane lei, pe o apreciere de 2,70%, la 0,3810 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri