Companiile Interagro Zimnicea SRL si Interferm Fantanele SRL au devenit actionarii principali ai producatorului de tevi Zimtub Zimnicea (ZIM), cu detineri de 37,13% si respectiv 25,87%, dupa ce SIF Oltenia si alti doi actionari minoritari si-au lichidat participatiile, a anuntat Zimtub.
Inaintea transferurilor masive de saptamana trecuta, Interagro Zimnicea detinea 8,24% din capitalul Zimtub, in vreme ce Interferm nu figura in actionariat.

SIF Oltenia (SIF5) si-a anuntat vineri retragerea din actionariatul Zimtub, dupa ce si-a vandut participatia de 26,13% din companie, pentru 4,2 milioane lei (1,15 milioane euro). SIF Oltenia a vandut cele 1,26 milioane actiuni Zimtub la un pret mediu de 3,33 lei.

De asemenea, Ionel Bocioc si-a vandut integral detinerea la Zimtub, de 12,64%, iar Ion Tugulea, care avea 8,79% din capitalul social al Zimtub si-a vandut aproape integral participatia, in prezent detinand doar 42 de actiuni.

Zimtub are un capital social de 12,06 milioane lei, divizat in 4,83 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. In afara de Interagro care si-a marit detinerea pana la 37,12% si Interferm, care a intrat recent in actionariat, cu o participatie de 25,86%, printre actionarii Zimtub mai figureaza Stelian Dragomir, cu 20,42% si Intergaz, cu 6,8% din capital.

Zimtub se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul ZIM. Compania are o valoare de piata de 13,95 milioane lei (3,83 milioane euro), aferenta cotatiei de 2,89 lei/actiune, stabilita in sedinta de joi a BVB.

Zimtub Zimnicea estimeaza pentru anul curent un profit brut de 101.892 lei, in scadere cu 23% fata de anul trecut, pe fondul sporirii veniturilor intr-un ritm usor sub cel al cheltuielilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri