Cresterile spectaculoase de la inceputul saptamanii, cand cele cinci societati de investitii financiare au castigat circa 13% in doar doua zile, nu puteau ramane “nepedepsite” de catre investitori. In sedinta de tranzactionare de ieri, investitorii si-au marcat profiturile impingand indicii la nivele mai scazute.
“Ma asteptam sa vad marcari de profituri curand, iar acest lucru a avut loc. Cei care nu mi-au marchat profiturile in cursul sedintei de ieri nu cred ca o vor mai face in urmatoarele zile. Consider ca aceasta decizie este una mult mai buna decat sa se astepte o revenire a pietei”, a declarat, pentru Wall Street, Marcel Murgoci, director operatiuni la Estinvest.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,66%, pana la 5.527,85 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 0,77%, pana la 4.096,74 puncte. Indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a scazut cu 2,68%, pana la 34.778,10 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 1,22%, pana la 589,45 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,39%, ajungand la 772,79 puncte.

Lichiditatea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut cu 38,3%, la 22,13 milioane lei (6,2 milioane euro), dupa ce in sedinta precedenta rulajul se cifrase la 35,86 milioane lei (10,1 milioane euro). Segmentul Rasdaq a atras o valoare totala a tranzactiilor de 3,42 milioane de lei (0,96 milioane euro).

Actiunile Bancii Transilvania au fost vedetele sedintei

Titlurile TLV au atras cea mai mare lichiditate din piata, de 4,49 milioane lei (1,3 mil. euro), iar pretul lor a crescut cu 0,69%, la 0,29 lei, in vreme ce titlurilor SIF5 - Oltenia, actiuni ce s-au plasat pe locul doi in privinta valorii, au coborat cu 3,16%, la 1,84 lei, in urma unor schimburi de 2,82 milioane lei.

Tranzactiile cu actiuni SIF2 - Moldova au insumat 2,72 milioane lei, iar titlurile s-au ieftinit cu 3,37%, la cotatia de 1,72 lei, in timp ce actiunile SIF4 - Muntenia au atras un rulaj de 2,67 milioane lei, iar pretul lor a coborat cu 3,51%, la 1,10 lei.

Titlurile SIF3 - Transilvania s-au depreciat cu 1,61%, la pretul de 0,915 lei, pe fondul unui rulaj de 2,4 milioane lei, iar actiunile SIF1 – Banat Crisana au coborat cu 1,79%, la 1,65 lei, in urma unei lichiditati de 1,4 milioane lei.

Sectorul financiar a urmat tendinta pietei, cotatia titlurilor BRD SocGen (BRD) a pierdut 2,29%, la 17,10 lei, pe un rulaj de 1,17 milioane lei, in vreme ce actiunile Erste Bank (EBS) s-au ieftinit cu 1,69%, la 145 lei, pe o lichiditate de 789.700 lei.

Brokerul Adrian Caramiha se asteapta in continuare la o reasezare a indicilor pe vechile rezistente, si in lipsa unor eventuale informatii negative la o stabilizare a indicilor de la Bucuresti. “Nu ma mai astept la zile spectaculoasem cum au fost cele doua de la inceputul saptamanii, ci doar la sedinte de consolidare si caracterizate de volatilitate”, continua acesta.

In urmatoarele zile, cumparatorii vor fi mai precauti, explica specialistul de la Estinvest, si am putea asista la cresteri mult mai reduse decat cele de luni si marti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri