Fondul Proprietatea si-ar putea amana listarea la bursa fata de iunie 2009, in cazul in care conditiile din piata nu se vor imbunatati, a declarat directorul general al FP, Dana Lulache.
"Listarea Fondului Proprietatea este una din prioritati, dar nu in orice conditii. Daca piata va continua sa nu fie favorabila, am putea decala calendarul privind listarea", a spus Lulache, citat de NewsIn.

In conditiile din prezent, Fondul nu ar putea fi listat la bursa, a adaugat Lulache.

"Criza a destabilizat jucatori mari, nimeni nu s-ar hazarda sa faca o listare. Nu stiu cum ar putea interveni autoritatile pentru reglarea conditiilor din piata, astfel incat Fondul Proprieatea sa poata fi listat", a mai spus Lulache.

Declaratiile reprezentantului Fondului vin intr-un context dificil pentru pietele de capital, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) fiind afectata masiv de criza din pietele financiare. Astfel, indicele celor mai lichide 10 actiuni, BET, a scazut cu 51,9% de la inceputul acestui an si pana la finalul sedintei de marti, pe fondul reducerii volumelor de tranzactionare.

Conform planului de actiune pentru listarea la bursa elaborat la inceputul lunii august, Fondul ar urma sa fie listat in iunie 2009.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York.

Fondul Proprietatea avea active de 14,46 miliarde lei (4 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in timp ce capitalurile proprii erau de 14,45 miliarde lei. La 27 iunie 2008, Fondul avea depozite bancare de circa 852 milioane lei.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri