Actiunile grupului Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, s-au scumpit luni cu 7,23% la Bursa din Viena si au un decalaj de 8,4% fata de ultima cotatie de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), lasand posibilitatea unei cresteri puternice in prima sedinta a BVB din noul an.
Marti, 23 decembrie, a fost ultima zi de tranzactionare din acest an la Bursa de Valori Bucuresti, iar tranzactiile vor fi reluate in 5 ianuarie 2009.

In schimb, Bursa din Viena a avut deschisa sedinta de tranzactionare in 29 decembrie si va mai avea program de tranzactionare in 30 decembrie si 2 ianuarie, ceea ce va putea genera un decalaj destul de mare intre cotatia actiunilor Erste de la Viena si ultimul pret afisat la Bucuresti.

Luni, actiunile Erste Group (EBS) s-au scumpit cu 7,23% pe bursa austriaca, pana la cotatia de 15,87 euro/unitate. Daca transformam in lei la cursul oficial al BNR ar insemna ca o actiune Erste valoreaza circa 63,4 lei, adica cu 8,38% mai mult decat ultimul pret stabilit pe Bursa din Bucuresti.

In schimb, cel mai important indice al pietei austriece de capital, ATX, a avut luni o performanta mai slaba, urcand cu 1,49%, pana la 1.751,53 puncte.

Cotatia actiunilor grupului financiar austriac Erste, a scazut puternic la Bursa din Viena in 19 decembrie, la un nivel minim al ultimilor sapte ani, de 12,50 euro, dupa ce Merrill Lynch a introdus banca in lista celor mai putin atractive banci europene.

La Bucuresti, ultimul pret al titlurilor Erste a fost de 58,50 lei/actiune, in 23 decembrie, nivel la care capitalizarea bancii era de 18,54 miliarde lei (4,64 miliarde euro).

Actiunile Erste se tranzactioneaza pe trei piete: la Viena, la Praga si la Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri