In sedinta de tranzactionare de ieri a Bursei de la Sibiu au fost incheiate 14.165 contracte in 2.269 tranzactii, ce au atras o lichiditate de 22,76 milioane lei (5,42 milioane euro).
Pe fondul miscarilor de pret de pe piata interbancara in cadrul careia euro s-a apreciat puternic, la Sibex a fost inregistrat un volum de transfer ridicat pe perechea valutara euro/leu, de 1.678 contracte, se arata intr-un comunicat la Bursei.

Majoritatea contractelor incheiate pe simbolul EUR/RON s-au realizat pe scadenta decembrie. In raport cu aceste termen, valoarea monedei unice europene a crescut cu 4 bani, pana la 4,36 lei, dupa ce a pendulat intre un minim de 4,3201 si un maxim de 4,374 lei.

“Unul din argumentele majore care a contribuit la efervescenta inregistrata pe acest simbol a fost spread-ul extrem de mic dintre bid si ask, situat la un nivel de sub 0,5 bani”, se mai indica in comunicat.

Tranzactii pe simbolul EURO/RON au fost realizate si pe primele scadente trimestriale de anul viitor, tendinta fiind tot una de apreciere a monedei unice.

Pentru cu martie 2010, euro a castigat 3,48 bani, fiind estimat la 4,43 lei, in timp ce pentru iunie viitor s-a consemnat o crestere de 2,44 bani, pretul previzionat fiind de 4,49 lei.

“Lichiditatea foarte buna de la bursa sibiana din acest debut de luna trebuie remarcata cu atat mai mult cu cat la nivel conducerii statului se prefigureaza o criza si este stiu faptul ca politicul este unul din factorii fundamentali care influenteaza evolutia burselor. Faptul ca investitorii au fost prezenti in piata si au tranzactionat la o intensitate ridicata demonstreaza ca au ajuns la o maturitate care sa le permita sa exploateze in favoarea lor ca orice moment pe care piata il ofera”, a declarau un oficial sibian.

Totusi, derivatele pe actiunile SIF Oltenia (DESIF5) au atras cea mai mare parte a rulajului total, de 12.241 contracte.

Pentru decembrie, contractele au oscilat intre 1,23 si 1,28656 lei, pentru a inchide la 1,237 lei/actiune, in scadere de 3 bani.

De asemenea, pentru martie si iunie 2010 s-au inregistrat scaderi de 3,05 si 2,89 bani, pana la preturile de 1,2945 lei, respectiv 1,3266 lei.

Investitorii au tranzactionat si pe scadenta septembrie 2010, unde au estimat un pret de 1,3794 lei pentru o actiune SIF5, dupa o depreciere de 1,84 bani.

S-a mai remarcat in sedinta de tranzactionare de ieri si segmentul derivatelor bancare, unde contractele futures cu activ suport titlurile Bancii Transilvania (DETLV) au fost cotate la 1,57 lei/actiune pentru scadenta decembrie, in crestere cu un ban.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri