Oferta de produse financiare pe piata de capital din Romania este destul de limitata si fara emitenti noi. Bursa risca sa isi piarda din competitivitate in regiune, a declarat Bogdan Chetreanu, comisar al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), intr-o conferinta organizata de Mazars in parteneriat cu Ziarul Financiar.
“Cred ca oricare dintre companiile care urmeaza sa se privatizeze prin Bursa vor beneficia de o suprasubscriere importanta”, a afirmat Bogdan Chetreanu (foto).

El a mai afirmat ca in conditiile actuale economice intrebarea care se pune este cat isi mai poate permite statul sa nu privatizeze companiile detinute in piata de capital. “Asteptam un raspuns mai energic si mai curajos din partea guvernantilor”, a completat comisarul CNVM.

In cadrul aceluiasi eveniment, Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a afirmat ca institutia sa poarta discutii cu reprezentantii Ministerului Economiei privind privatizarea prin Bursa a companiilor de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri