Henri Bergstrom, reprezentantul Nasdaq OMX Europe, a afirmat ca exista ipoteza ca operatorul bursier sa cumpere actiuni la Bursa de Valori Bucuresti, insa nu sunt discutii despre preluare unui pachet minoritar.
“Nasdaq OMX a fost intotdeauna apropiata Bursei de Valori Bucuresti in cautarea unor noi oportunitati de cooperare. Alaturi de colegii mei de la Nasdaq OMX, salutam ultimul eveniment al BVB. Consider ca este foarte interesanta ultima experienta corporativa a Bursei de Valori Bucuresti, aceea de a se lista. Sunt increzator in faptul ca Bursa de Valori Bucuresti reprezinta un jucator redutabil, atat in Romania, cat si in regiune, iar o eventuala cooperare intre cele doua piete este de bun augur", a afirmat Henri Bergstrom (foto), reprezentant al Nasdaq OMX Europe, cu ocazia deschiderii sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti.

“Nu am discutat despre preluarea unui pachet minoritar, pentru ca Bursa de Valori Bucuresti are o structurat de actionar bine definita. Forma de parteneriat poate sa fie extinsa, din punct de vedere al nivelului de tehnologie, al oportunitatilor de business. Suntem deschisi la orice forma de alianta cu BVB”, a mai declarat Bergstrom.

Grupul Nasdaq OMX s-a format dupa preluarea in 2008 de catre Nasdaq a participatiei pe care Borse Dubai o detinea la OMX.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri