Producatorul de motoare si turbine UCM Resita (UCM) si-a adancit pierderile in primul semestru de 2,2 ori, la 43,5 milioane lei, fata de rezultatul negativ de 19,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut, conform Mediafax.
Veniturile firmei s-au redus cu 3%, la 80,7 milioane lei, de la 83,5 milioane lei in primele sase luni din 2009, in timp ce cheltuielile au avansat cu 20%, la 124 milioane lei fata de 103 milioane lei, se arata in raportul financiar UCM transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri a firmei a fost de 52,6 milioane lei, in scadere cu 32% raportat la 78,3 milioane lei inregistrat in intervalul ianuarie-iunie 2009.

Compania se asteapta in acest an la venituri in scadere cu 6%, de la 170,1 milioane lei la 159,8 milioane lei, si la cheltuieli in scadere cu 8%, de la 233,9 milioane lei la 214,5 milioane lei. UCM estimeaza reducerea pierderilor de la 63,8 milioane lei la 54,7 milioane lei.

UCM Resita a fost preluata in 2003 de catre un consortiu format din firma elvetiana INET si asociatia salariatilor UCM, in urma unei tranzactii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. In prezent, INET controleaza 96,3% din capitalul companiei, conform celor mai recente date raportate Bursei.

Firma produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare si piese de schimb.

Cea mai recenta tranzactie cu titlurile UCM la Bursa de Valori Bucuresti s-a realizat pe 2 aprilie, cand pretul actiunilor a crescut cu 0,3%, la 0,325 lei pe actiune. Capitalizarea firmei este de 30,6 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri