Bursa de mediu Bluenext a reluat activitatea de tranzactionare pe piata spot , din aceasta dimineata. Activitatea bursei a fost suspendata timp de doua saptamani.
Bursa de mediu dezvoltata in 2007 de NYSE Euronext si grupul bancar francez de stat Caisse des Depots si-a suspendat activitatea pe 19 ianuarie 2011, cand a anuntat lansarea „Initiativei de refugiu” si suspendarea tuturor tranzactiilor de pe piata spot.

„Aceasta a fost prima dintr-o serie de masuri care au avut loc recent si au afectat mai multe bursei de carbon si intreaga piata in sine”, se arata intr-un comunicat al bursei de mediu.

In urma cu doua saptamani, mai multe state membre au inchis registrele, dupa ce au aparut informatii ca permise in valoare de 6,7 milioane de euro ar fi fost furate.

Cehia, Grecia, Estonia si Polonia au inchis inregistrarile, dupa o decizie anterioara a Austriei. BlueNext si-a anuntat membrii ca a suspendat toate tranzactiile incepand cu ora 16:00 GMT, in urma solicitarilor de masuri impotriva problemelor de securitate, legate de certificate.

„Suntem incantati ca ne putem redeschide piata spot. Membrii nostri pot avea incredere deplina ca pe bursa noastra nu se vor tranzactiona permise necunoscute. De asemenea, vom lucra sa restabilim increderea, securitatea si integritatea in BlueNext si in intreaga piata de carbon”, a declarat François-Xavier Saint-Macary,CEO-ul Bluenext.

Pe bursa de la Bluenext se tranzactioneaza certificate de emisii de dioxid de carbon, de gaze cu efect de sera, investitorii avand acces la spot, derivate si indici. Vienna Investment Trust a fost prima companie de brokeraj din Romania admisa pe aceasta piata, cu drepturi depline, in prima parte a anului 2009.

De la 1 ianuarie 2011, si BT Securities este membra pe piata de mediu de la Paris.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri