Deputatul PSD Victor Ponta a anuntat ca, miercuri, va vota impotriva motiunii de cenzura depusa de social-democrati impotriva Guvernului Grindeanu.

Victor Ponta a scris, pe Facebook, ca va vota impotriva motiunii de cenzura initiata de PSD, "in conformitate cu interesul public si asteptarile alegatorilor, chiar daca acestea sunt in contradictie cu decizia lui Liviu Dragnea".

"Ca deputat PSD inteleg sa votez in conformitate cu ceea ce imi dicteaza constiinta, interesul public si asteptarile alegatorilor mei - chiar daca acestea sunt in contradictie cu decizia lui Liviu Dragnea si a apropiatilor sai! Maine voi vota impotriva motiunii de cenzura .... daca va mai fi o motiune de cenzura!", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Ponta: Fara voturile UDMR, motiunea de cenzura nu va trece de Parlament

Victor Ponta a spus, marti, ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu nu va trece de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, avand in vedere ca UDMR nu o sustine, iar 13 parlamentari PSD nu o vor vota, potrivit News.ro.

Daca ar fi avut voturi, nu ar fi facut aceasta uriasa greseala cu negocierile de aseara. UDMR a cerut ceea ce cere de 16 ani, nu are nicio vina UDMR, dar au tras cu glontul de argint, au luat voturile UDMR si dupa aia ati vazut ca UDMR nu participa si e foarte bine ca nu participa, cum nu participa niciun alt partid, ceea ce e normal pentru ca este o batalie interna in PSD. Nu te bagi in bataliile altora, pentru ca nu iti place nici tie sa se bage altcineva in bataliile interne. Eu sunt convins ca 13 voturi, cu siguranta, nu vor fi. Nu poti sa isi dai jos propriul guvern negociind la bucata

Victor Ponta

Secretarul general al Guvernului a mai spus ca le transmite celor din PSD ca mai au la dispozitie 19 ore in care pot gasi o solutie „rationala”.

„Eu le explic tuturor colegilor mei ca mai sunt 19 ore in care putem sa avem o solutie rationala si dupa aceea nu se mai poate, pentru ca dupa aceea, ori motiunea va fi respinsa, ceea ce fara voturile UDMR e clar ca va fi respinsa si atunci avem un guvern in functie cel putin pana in septembrie, octombrie, dar certat cu propriul partid, ori trecem motiunea si atunci totul este la domnul Iohannis, nu e nimic la noi”, a conchis Victor Ponta.

Dezbaterile si votul asupra motiunii de cenzura "Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor!", depusa de PSD impotriva Guvernului Grindeanu, vor avea loc miercuri, de la ora 11.00.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marti, sa retraga de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR in schimbul sustinerii motiunii de cenura. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se numara instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din Romania si doua modificari la legea educatiei. Senatorul UDMR Tanczos Barna a anuntat ca formatiunea pe care o reprezinta cel mai probabil nu va vota motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva premierului Sorin Grindeanu, motivand ca social-democratii nu si-au tinut promisiunile date luni de a vota o serie de legi de care maghiarii sunt interesati.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri