Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, a iesit la rampa cu noi promisiuni fara acoperire, asa cum a facut in campania electorala. Primarita a (re)promis ceea ce nu a realizat in peste 1 an de mandat – autobuze noi, locuri de parcare, ZECI de kilometri de piste de bicicleta, scrie Bucurestiul.ro.

Astfel, printre cele declarate de Gabriela Firea se numara:

  • Suntem intr-o discutie avansata cu reprezentantii BERD pentru achizitionarea a inca 200 de autobuze urbane euro 6. Noi asiguram partea de cofinantare. Am primit astazi scrisoarea din partea BERD care ne garanteaza posibilitatea incheierii unui acord de 100 milioane de euro. Din aceasta suma vom achizitiona 200 de autobuze euro 6 in plus fata de cele 400 din licitatie.
  • Prima si cea mai importanta masura este aceea de a incuraja cetatenii sa foloseasca si transportul public in comun. Este aici domnul director popa de la Ratb. Cum sa incurajezi un cetatean sa foloseasca transportul public cand parcul auto este format din 1000 de autobuze foarte vechi, 300 dintre ele aproape ca nu mai pot fi trimise in trafic din cauza uzurii morale si tehnice, 500 nu au aer conditionat si ii chinuie pe cetateni pe perioada verii.
  • Am realizat un caiet de sarcini corect si profesionist la RATB impreuna cu Directia Transporturi a Primariei Capitalei care a fost validat de ANAP. Suntem intr-o perioada de suspendare de catre CNSC deoarece au fost cateva contestatii. Eu consider ca sunt neindreptatite pentru ca este in raspunderea beneficiarului sa stabileasca felul in care doreste sa gestioneze mai departe acest parc auto. Noi avem nevoie de 3 game de autobuze euro 6 si se contesta faptul ca noi dorim sa incheiem un contract cu un singur furnizor, asa cum a fost si pana acum si asa cum se intampla in toate marile capitale. Ar fi dificil de gestionat 3 contracte pentru 3 tipuri de autobuze, de mentenanta, reparatii si pregatirea personalului.
  • O zi cu cod galben in Capitala, in care s-a circulat mult mai greu decat in alte zile, unde oricum problema trafiului este una extrem de dificila si este preocuparea noastra principala. Un trafic sufocant, aproape 50.000 de masini inmatriculate in plus doar in acces an in Capitala.

Va reamintim ca Firea a LUAT bani de la infrastructura, lasand EXTREM de putin pentru ceea ce conteaza cu adevarat pentru Bucuresteni, dand insa sume colosale pentru biserici si statui.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri