"Avem 300-400 de milioane de euro investiti in imobiliare. De doi-trei ani, romanii vad ca scad preturile. Un metru patrat de imobil nou se vinde in Bucuresti cu 800-1.000 euro. Niciodata pretul asta nu o sa mai vina inapoi atat de scazut. Si totusi lumea nu cumpara. Oamenii asteapta sa vada unde se duc preturile", a declarat omul de afaceri Ion Tiriac, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.

Casele si apartamentele s-au ieftinit cu aproape 10% de la inceputul anului 2009 si pana in trimestrul trei al anului trecut, cea mai accentuata scadere a preturilor de tranzactionare fiind inregistrata la casele din mediul urban, potrivit datelor publicate recent de Institutul National de Statistica (INS).

INS: Locuintele s-au ieftinit cu 10% din 2009

INS: Locuintele s-au ieftinit cu 10% din 2009

Pe de alta parte, compania de evaluare Darian estimeaza ca, la nivel national, preturile locuintelor au scazut cu pana la 18,5% anul trecut. In 2010, preturile apartamentelor vechi din tara au scazut cu 10% la nivel national, pana la 774 euro/mp, in timp ce pe segmentul locuintelor noi, preturile au coborat cu 9,5% anul trecut, pana la 846 euro/mp, potrivit companiei Darian.

Darian: Pretul apartamentelor va atinge minimul la finalul anului

Darian: Pretul apartamentelor va atinge minimul la finalul anului